Hoppa till innehåll
Jerrie AB logotyp

Transaktionsekonom till Castellum, Göteborg

Ansök nu
Om rollen transaktionsekonom
Vi vill skapa framtidens stadsmiljöer och arbetsplatser vilket kräver strategiska och hållbara fastighetstransaktioner. Castellums fastighetsportfölj är unik när det kommer till storlek, geografisk spridning och segmentsfördelning. Vårt team inom transaktion är professionella och engagerade projektledare, analytiker och ekonomer som tillsammans identifierar och genomför lönsamma fastighetsaffärer.

Du kommer att ingå i vårt transaktionsteam inom redovisning som består av ekonomiansvarig inom transaktion samt ytterligare en transaktionsekonom. Ni ingår i den större redovisningsgruppen där ni stöttar och kompetensutvecklar varandra. I det dagliga arbetar du nära våra transaktionsprojektledare där du bidrar med ekonomisk analys, kalkylering och bokföring av potentiella förvärv eller avyttringar.

Arbetsuppgifter:
  • Samla in, säkerställa och granska relevant ekonomisk information inför transaktionsbeslut
  • Transaktionsredovisning, köp och försäljning av fastigheter och bolag
  • Kontakter med köpare och säljare, redovisning av till- och frånträdesbokslut
  • Informationsinsamling- och sammanställning till DD-rum
  • Vara med och utveckla befintliga rutiner och processer för transaktion
  • Stötta övriga kollegor inom redovisningsteamet med bokslutsarbete
Vem är du
Vi söker dig med goda kunskaper inom redovisning och en bakgrund inom fastighetsbranschen. Du har ett stort intresse för fastighetsaffärer, helst med tidigare erfarenhet av transaktionsprocessen samt viss koncernredovisning.
Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och goda kunskaper inom Excel.

Som person är du analytisk och affärsdriven. Du trivs med att sätta en tydlig struktur för ditt arbete, men blir samtidigt inte stressad av att behöva omprioritera eller växla emellan arbetsuppgifter för att uppnå hög effektivitet. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra.

Vad vi erbjuder
I denna roll får du arbeta nära affären och vara med i tidigt skede av transaktionsprocessen, ett skede där strategiska beslut fattas. Du erbjuds en spännande roll som kombinerar hand-on redovisning med analys och affär.

Castellum vill vara en attraktiv arbetsplats där våra medarbetare mår bra och känner att de utvecklas. Vi arbetar med såväl kompetensutveckling som en motiverande arbetssituation för att skapa engagemang och trivsel. Den decentraliserade organisationen gör att varje medarbetare har tydliga ansvarsområden med frihet inom respektive område, vilket innebär både stimulans och goda utvecklingsmöjligheter.

Med syfte att underlätta för våra medarbetare att få ihop livspusslet så introducerades vi under året möjligheten till ett mer flexibelt arbetsliv med förhoppningen att främja medarbetarnas hälsa och välbefinnande och samtidigt bidra till ökad produktivitet.

Din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Castellum med Jerrie. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Frida Garding Lindstrand på +46 723 33 01 49. Urval och intervjuer sker löpande, skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Kontaktperson
Frida Garding Lindstrand
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Varje dag går hundratusentals människor till jobbet i våra lokaler. Med fokus på flexibilitet, hållbarhet och innovation skapar vi arbetsplatser där människor och organisationer utvecklas.

Per den 31 mars 2023 uppgick fastighetsvärdet till ca 174 miljarder kronor, inklusive ägarandelen i norska Entra ASA. Vi finns i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamns- och Helsingforsområdet. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap. En värd bortom det förväntade. www.castellum.se

Fler från samma arbetsgivare