Hoppa till innehåll
Jerrie AB logotyp

Finance Manager till Provobis Family Office, Göteborg

Ansök nu
Vi söker en kompetent och självgående Finance Manager till det familjeägda investmentbolaget Provobis Family Office i centrala Göteborg.

I rollen som Finance Manager arbetar du nära CFO Andreas Lindén som bollplank och support i ekonomiska frågor. Du ansvarar för att leda processerna för redovisning och konsolidering och säkerställer att koncernens redovisning och rapportering sker i rätt tid och med rätt kvalitet med underlag från portföljbolagen. Till din hjälp har du två ekonomer.

Tillsammans med CFO driver du även koncerngemensamma och bolagsspecifika utvecklingsprojekt inom ekonomi- och redovisningsprocesser, finansiell och verksamhetsrelaterad rapportering. Du har ett nära samarbete med koncernens financial controller och ekonomichefer och ledning i portföljbolagen samt revisorer och skattejurister.

Exempel på ansvar & arbetsuppgifter:
  • Månadsrapportering
  • Årsbokslutsprocess
  • Koncernredovisning inklusive utländska dotterbolag
  • System- och policyutveckling
  • Skatteberäkningar, compliance och policies vid värderings- och portföljhantering av finansiella tillgångar
Vi söker dig med genuint intresse för redovisning och rapportering som vill vara en del av ett spännande bolag under tillväxt. Vi tror du har 5-10 års relevant erfarenhet, gärna med erfarenhet från de stora revisionsbyråerna. Du är självständig och trygg inom ditt ansvarsområde, framför allt koncernredovisning och har erfarenhet av att leda personal. Du har en akademisk utbildning inom ekonomi.

Som Finance Manager får du möjlighet att sätta din prägel på best practice för ekonomifunktionen. Du ser du vad som behöver göras samtidigt som du är dina kollegor behjälplig vid behov. Du har lätt för att prioritera, är noggrann, prestigelös och van att hantera många bollar i luften.

Du tar ansvar för ditt arbete och din initiativkraft driver arbetet framåt. Du anpassar dig efter situationen och med din kommunikativa förmåga bidrar du till utveckling och problemlösning. Vidare är du intresserad av siffror och redovisningsfrågor och kan på ett bra och pedagogiskt sätt förklara komplexa samband.

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Provobis Holding med Jerrie. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Pierre Sander på 0763-413 411 alternativt pierre.sander@jerrie.se.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Provobis Family Office ägs av familjen Lundström och är ett aktivt investmentbolag som investerar i rörelsedrivande bolag och handlar med värdepapper. Vi äger aktier i både noterade och onoterade bolag och skapar aktieägarvärde genom långsiktigt ägande och tillförsel av kapital, kunskap och nätverk.

Idag ingår Provobis Holding tillsammans med AM Brands och RCL Holding i Provobis Family Office och har intressen och äganden i en rad olika branscher.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare