Hoppa till innehåll

Business Controller till Lansa Fastigheter, Göteborg

Om tjänsten
Lansa ägs av bolag inom Länsförsäkringsgruppen och har en stark finansiell bas och en långsiktig investeringshorisont. Fastighetsportföljen uppgår idag till ett fastighetsvärde om 5,8 miljarder samt en projektportfölj med ett värde om 3,2 miljarder. Bolaget är i en expansionsfas med ett mål om att nå 15 miljarder 2030. Tillväxten sker genom förvärv av förvaltningsfastigheter såväl som projekt i olika faser.

För närvarande har bolaget 10 anställda och behöver nu stärka organisationen med en Business Controller. I rollen som Business Controller kommer du rapportera till CFO men även arbeta nära Fastighetsutvecklingschef, Förvaltningschef samt Projektchef.

Arbetsuppgifter:
  • Ansvar för rapportering till fastighetsprojektens styrgrupper samt uppföljning av projektbudget och prognos
  • Ansvar för upprättande av budget och prognos för fastighetsbolag
  • Ansvar för att utveckla verksamhetsrapportering och sätta nya strukturer i pågående organisationsförändring
  • Ansvar för uppföljning och rapportering av hållbarhetsmål
  • Uppföljning och utveckling av verksamhets- och affärsprocesser
  • Vara drivande i processer kopplade till projektuppföljning och fastighetsförvaltning
  • Delta i due diligence processer som stöd till Fastighetsutvecklingschef och CFO
  • Ansvar för nyckeltal och benchmark mot branschen
  • Sammanställa, analysera och presentera fastighetsrelaterad och finansiell information
  • Investerings- och avkastningskalkyler
Vi söker dig som
Är fastighetsekonom/civilekonom eller motsvarande och har relevant erfarenhet av arbete som Controller med inriktning mot fastigheter, projekt eller bygg. Meriterande är erfarenhet av bostäder hållbarhetsrapportering.

Tjänsten kräver att man är driven, noggrann och har en stark analytisk förmåga. Förmåga att leverera, avsluta samt kunna agera självständigt. Att kunna lyfta blicken och se ett helhetsperspektiv samt förstå bolagets affärsmodell är en viktig del i rollen. Rollen passar dig som har viljan att växa i takt med bolaget och ta större ansvar.

Ansökan
Känner du igen dig i beskrivningen är du välkommen att söka via www.jerrie.se så snart som möjligt. Annonsen är aktiv tills rollen är tillsatt. Vid frågor kontakta gärna Helena Bruman på 0735-405 262 alternativt Pierre Sander på 0763-413 411.
Jerrie AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov. 2023 (1 dag kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Lansa är ett fastighetsbolag med ett tydligt mål att vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Genom att förvärva, förvalta och utveckla moderna bostadsfastigheter vill vi bidra med samhällsengagemang i storstadsområden och regionstäder i tillväxt. Lansa har sedan starten 2016 byggt upp ett fastighetsinnehav över hela Sverige om 5,8 miljarder kr samt en projektportfölj om ca 3,2 miljarder. Beståndet är idag ca 4 000 i lägenheter i förvaltning och projekt på femton orter i storstadsregioner och universitetsstäder i tillväxt. Bolaget är i en pågående expansion och i en förändringsfas för att optimera förvaltningsorganisationen. Profilen är starkt framåtriktad när det gäller utformning av framtidens bostäder med stort fokus på hållbarhet, såväl socialt som miljömässigt.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb