Hoppa till innehåll
IVL Svenska Miljöinstitutet logotyp

Erfaren System- och databasadministratör

Gillar du att kombinera systemadministration med databasutveckling i en bred IT-roll där du får möjligheten att vara med och påverka vägen fram i både stort som smått? Skulle du trivas i att arbeta i en mindre IT-avdelning där du får arbeta nära verksamheten med arbetsuppgifter både inom databasadministration, utveckling, systemadministration och förvaltning av IT-system? Då kanske du är vår nya kollega!

Om rollen
Vi söker nu en system- och databasadministratör till vår IT-avdelning. IT-avdelningen består av nio personer, varav sex personer inom IT-drift, systemadministration, projektledning och support samt tre systemutvecklare. Vi är placerade på våra kontor i Stockholm och Göteborg och vi arbetar brett i våra roller och hjälps åt för att leverera enligt våra mål. Som system- och databasadministratör kommer du i huvudsak att arbeta med:
 • Utveckling, administration och underhåll av databaser
 • Databehandling och dataanalys
 • Systemadministration av labbsystem (Labware LIMS), CMS (Sitevision) och CRM (Salesforce)
 • Drift och utveckling av vår MS Azure-plattform
 • 2nd line support kopplat till de system du ansvarar för
Du kommer också att arbeta i projekt, både internt och mot kund, t ex genom att ta fram databasmodeller, viss systemutveckling samt databehandling och rapportering av forskningsdata till kunder och i EU-projekt.

IVL har en modern hybrid IT-miljö som består av egen intern IT-drift baserad på VMware och Microsoft Server, Microsoft SQL samt molntjänster i form av Microsoft 365, Azure, Salesforce, Catalyst One med flera. Andra viktiga verksamhetssystem är ekonomisystemet Visma PX och labbdatasystemet Labware LIMS. Vi har också flera egenutvecklade applikationer och digitala produkter som vi förvaltar, ger support på och säljer till våra kunder.

Din placering blir på vårt kontor vid Kapellplatsen i Göteborg.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen har du
 • Utbildning inom IT eller relevant arbetslivserfarenhet inom IT som kan ses som likvärdig
 • Minst fem års erfarenhet av självständigt arbete som databasadministratör, systemadministratör, IT-specialist, systemutvecklare eller i liknande specialistroller
 • Dokumenterad erfarenhet av databasadministration i MS SQL Server och Microsoft Azure
 • Goda kunskaper i talad och skriven svenska och engelska.
Vi ser även gärna att du har:
 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av att arbeta med IT inom en naturvetenskaplig verksamhet
 • Erfarenhet av systemadministration i CRM-system, gärna Salesforce
 • Grundläggande kunskaper inom IT-drift, infrastruktur och nätverk
Dina personliga egenskaper
Som person är du självgående och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du gillar att förenkla, automatisera och hitta svaren på kluriga frågor och lösa rotorsaken till problemen. Du arbetar allround och det du inte vet det lär du dig löpande i arbetet. Du har för vana av att samverka i team med olika kompetenser, god erfarenhet att dokumentera ditt arbete och är van att kommunicera med experter och användare. Det är viktigt att du är förändringsinriktad och motiverad av att utvecklas tillsammans med oss. Du tar initiativ och har en stor drivkraft i ditt arbete. Du är tekniskt intresserad och håller dig up-to-date med ny teknik. Det är positivt om du har ett intresse av samhällsutveckling och hållbarhetsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad vi erbjuder dig
Vi arbetar i en kreativ och utvecklande miljö där alla har en stor del eget ansvar och goda möjligheter till personlig och professionell utveckling. Som medarbetare på IVL blir du del av en arbetsplats som värdesätter mångfald, samarbete, innovation och engagemang. Här finns en härlig gemenskap med såväl idrottsklubb, konstförening, fester, pubar och andra aktiviteter. Vi sitter i aktivitetsbaserade lokaler. Hos IVL får du möjlighet att arbeta med ditt hållbarhetsengagemang på riktigt!

Välkommen med din ansökan
Ansök med ditt CV genom att klicka på "Ansök här".

Vi kommer att utvärdera ansökningar och intervjua kandidater löpande under ansökningsperioden så vänta inte med din ansökan.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
  Mer info
  Kontaktperson
  Peter Lindén
  Telefon
  Typ av anställning
  Sista ansökningsdag
  09 apr. 2023 (9 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil. Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället - från vetenskap till verklighet.

  Vi arbetar med tillämpad forskning och konsultuppdrag som bidrar till att uppfylla såväl de globala hållbarhetsmålen som de svenska miljömålen.

  Basen är i Sverige med verksamhet i Indien och Kina och våra kunder finns i hela världen. Koncernen omsätter 420 MSEK och Stiftelsen Institutet för Vatten- och Luftvårdsforskning (SIVL), är ensam ägare av IVL. I våra styrelser sitter representanter från både näringsliv och statens myndigheter.

  Läs mer om vår svenska och internationella verksamhet på ivl.se

  Liknande jobb

  Fler från samma arbetsgivare