Hoppa till innehåll
Green Cargo logotyp

Ny karriär på bangården hos Green Cargo i Göteborg

Är du intresserad av tåg, järnväg och att arbeta utomhus? Nu har du chansen att få en helt ny karriär hos Green Cargo i Göteborg.

Har du har funderat på en karriär inom järnvägen? Kanske drömt om att jobba som lokförare eller har ett intresse för tåg och andra stora fordon? Eller lockas av att få arbeta utomhus i en bransch som präglas av gröna transporter och miljö? Då ska du ta chansen att få en betald utbildning och jobb som förare vid växling på Green Cargos bangård i Sävenäs, Göteborg! Som förare vid växling kommer du arbeta med rangering av godsvagnar, funktionskontroller och genomföra bromsprov.

Ingen tidigare erfarenhet krävs. Så om du tycker att ett jobb som växlare utomhus tillsammans med härliga kollegor låter lockande bör du absolut söka idag!

Ditt anställningserbjudande

Som anställd på Green Cargo kan du vara trygg med att du kommer att spela en viktig roll och trivas med din anställning. Du får lön och anställningsvillkor enligt kollektivavtal, samt tillgång till friskvårdsbidrag. Du kommer också att få stöd och hjälp från en välfungerande organisation och en engagerad chef. Här erbjuds anställda en trygg och stimulerande arbetsmiljö där du kan känna dig bekväm och motiverad.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som förare i växlingstjänst kommer du att jobba på Sävenäs Rangerbangård, en av landets största knutpunkter för godstransporter på järnväg.

Här anländer tågen från olika destinationer och du kommer att få sortera och sammanställa godsvagnarna för att de ska nå kunder och terminaler på ett pålitligt och tryggt sätt. Förutom själva rangeringen kommer du även få utföra funktionskontroller och bromsprov på vagnarna innan de skickas vidare till nya destinationer.

Ett gemensamt mål är att se till att tågen når kunder inom utsatt tid och på ett säkert sätt. Detta kräver ett högt engagemang från alla som arbetar på rangerbangården.

Värt att veta

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med en provanställning på 6 månader innan den definitiva anställningen inleds. Tjänsten är ett fysiskt krävande arbete och du går upp mot 20-30 000 steg under ett arbetspass. Teamet består av 50 härliga arbetskamrater och är uppdelat i 4 lag. Arbetstiderna kan variera från vecka till vecka då det finns 3 olika skift.

Innan du kan börja arbeta som förare vid växling kommer du att få gå en utbildning på cirka 15 veckor. Du får betalt under utbildningen!

Våra förväntningar

Vad du har för tidigare yrkesbakgrund spelar ingen roll - kanske är du ute efter att byta karriär mitt i livet, eller så har du ännu inte kommit fram till vad du vill göra.

För att arbeta som förare i växlingstjänst behöver du uppfylla dessa krav:
  • Ha fyllt 20 år (Krav för att få förarbevis)
  • Kunna uppvisa ett godkänt examensbevis från gymnasieutbildning
  • Vara fysiskt och psykiskt lämpad för arbetet
  • Ha ett normalt färgseende
  • Ha möjlighet att arbeta oregelbundet skiftarbete
Du arbetar väl i team samtidigt som du tar ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och för att lösa eventuella problem som uppstår. Vidare har du en mycket hög säkerhetsmedvetenhet, trivs med att följa tydliga regler och rutiner samt har lätt för att ta till dig instruktioner. Eftersom arbetet utförs i säkerhetstjänst behöver du kunna kommunicera och ta till dig instruktioner på svenska.

För att arbeta som förare i växlingstjänst krävs det att man har ett förarbevis. Enligt Transportstyrelsen måste man ha slutfört sin gymnasieutbildning med godkända betyg i alla ämnen för att få sin ansökan om förarbevis beviljad.

Mer information om Transportstyrelsens krav finner du här: http://www.transportstyrelsen.se/sv/jarnvag

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson
Amanda Alwan
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 apr. 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare