Direktor / VD till Göteborgs Stadsmission

Direktor / VD till Göteborgs Stadsmission

Stadsmissionens verksamhet sträcker sig från öppna mötesplatser som erbjuder insamlingsfinansierat akut stöd och vägledning till upphandlade tjänster inom t ex arbetsintegration och boende. Med hållbarhet i fokus bedriver vi också second hand-verksamhet där prylar och människor ges en andra chans. Vi är en professionell organisation i ständig utveckling som strävar efter att ligga i framkant för hur socialt arbete ska bedrivas.

Stadsmissionens strävan är att stötta människor på deras egen resa mot förändring, men också att förändra de strukturer som ligger i deras väg. Detta gör vi genom opinionsbildning på lokal såväl som nationell nivå i samverkan med andra stadsmissioner i Sverige. Samverkan med andra aktörer inom offentlig sektor, civilsamhälle och näringsliv är en förutsättning för att vi ska kunna nå vår strategi om att göra mer för fler. För att fortsätta vara relevant, behöver Göteborgs Stadsmission vara en organisation som utvecklas i takt med samhället. Vi söker därför en ledare med modet att se samhällets utmaningar och vår roll i att möta dem.

Som Direktor/VD rapporterar du till Stadsmissionens styrelse(r) och leder och utvecklar verksamheten i nära samarbete med ledningsgruppen.

För att bli framgångsrik i uppdraget tror vi att du:
  • är en erfaren ledare som är van att leda genom ledningsgrupp i komplexa och snabbrörliga organisationer.
  • har erfarenhet av en entreprenöriell miljö, där idéer omsätts till praktiskt genomförbara mål.
  • har stark förankring i Göteborgsområdet och ett nätverk både lokalt och nationellt.
  • har relevant akademisk utbildning och goda kunskaper om organisation och ekonomi.
Vi ser gärna att du:
  • har erfarenhet från olika branscher och verksamheter, gärna från flera sektorer och i växande organisationer
  • har erfarenhet kopplat till något av Stadsmissionens verksamhetsområden eller kunskap i de frågor som Stadsmissionen driver
Som person är du en trygg ledare med en stark etisk kompass och ett stort intresse för samhällsfrågor. Du trivs i rollen som ansiktet utåt och uppskattar att vara en offentlig person, som utmanar i samhällsdebatten. Du har en god strategisk förmåga och är visionär i ditt synsätt samtidigt som du prestigelöst hanterar de frågor som dyker upp i vardagen.

Göteborgs Stadsmissions verksamhet vilar på en kristen värdegrund och har ett nära samarbete med Svenska Kyrkan. Vi utgår ifrån att du som söker jobb hos oss delar vår syn att alla människor har rätt till en plats i vår stad, ett eget hem och en röst. Läs mer om vår värdegrund här www.stadsmissionen.org/om-oss.

Vi ser mångfald som en styrka och ser fram emot sökande med olika bakgrunder, intressen och erfarenheter.

I denna rekrytering samarbetar Stadsmissionen med Maquire. Välkommen med din ansökan på www.maquire.se med CV och personligt brev senast 26/3. Vid frågor, kontakta Christina Fredriksson 0702-715140.

Vill du veta mer om Göteborgs Stadsmission?

Hemsida: www.stadsmissionen.org

Facebook: www.facebook.com/GbgStadsmission/

Linkedin: https://se.linkedin.com/company/g-teborgs-stadsmission

Instagram: @gbgstadsmission, @stadsmissionenssecondhand_gbg, @restaurangsvinn.

Vill du stödja Göteborgs stadsmissions arbete? www.stadsmissionen.org/ge-stod/.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 27 mars 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stadsmission är en 70 årig idéburen, icke vinstdrivande organisation som arbetar för att stödja människor som lever i utsatta livssituationer. Organisationen består av två stiftelser, två aktiebolag och en ideell förening. Vi finns i sju kommuner i Västsverige. Totalt sett är vi idag ca 500 medarbetare och ungefär lika många volontärer. Tillsammans vill vi skapa ett Göteborg där alla är inkluderade.