Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Testingenjör till Saab

Publiceringsdatum
16 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du jobba på ett bolag som varje dag jobbar för att göra världen till en säkrare plats? Är du nyfiken på test och verifiering och är sugen på nästa utmaning i din karriär som testingenjör? Då ska du läsa vidare!

OM TJÄNSTEN:
För Saabs räkning söker vi nu efter en testare som brinner för mjukvaruutveckling och vill bli en del av ett team som präglas av laganda och att man jobbar tillsammans för att uppnå gemensamma mål. Du kommer jobba med effektiva lösningar för övervakning, beslutsstöd och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. I den här tjänsten kommer du ingå i ett team som implementerar och testar funktioner för produkter inom flyg-, mark-, och sjösystem. Det är en bred roll där du tillsammans med teamet kommer ha ansvar för hela processen från kravställning till implementering hos kund.

I dina arbetsuppgifter kommer du bland annat ha ansvar för att skapa, strukturera, köra och felsöka automatiserade tester. Felsökning av testresultatet kommer vidare vara en viktig del av dina arbetsuppgifter och är kritisk för att kunna får arbetet framåt.

Ett urval av dina dagliga arbetsuppgifter:
 • Skriva nya testfall i FitNesse/SAFT
 • Felsöka testresultaten när testfall gått fel
 • Skriva script
 • Se till att testfallen kan köras i Jenkins
 • Sätta upp utrustning i labb för testautomation
 • Administration i Windows och Linux
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom exempelvis datateknik, IT eller motsvarande
 • Har ett intresse för test och verifiering
 • Har programmeringskunskaper i Java och Python
 • Är flytande i tal och skrift i både svenska och engelska
Det är meriterande om du:
 • Har arbetslivserfarenhet från testautomatisering och kvalitetssäkring
 • Har erfarenhet från PyTest och/eller JUnit
 • Tidigare har jobbat med programmering
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och för att trivas i den här rollen tror vi att du som person är kommunikativ och en lagspelare. Du är tålmodig, gillar att jobba i team och ser vädret i att sträva mot gemensamma mål. Du har ett stort intresse för testautomatisering, kvalité och stimuleras av högteknologiska utmaningar.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar som har krav på säkerhetsklassificering kan, i förekommande fall, medföra krav på medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:
Saab är ett globalt företag som är verksamma inom säkerhetsbranschen. De är cirka 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. De är tekniskt ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Saab och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos Saab.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Kontaktperson: Pontus Somi, pontus@friday.se
 • Lön: Fast månadslön
OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 dec. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Göteborgs stad
Data & IT
Företagslogga
Göteborgs stad
Data & IT
Företagslogga