Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Systemtekniker till Greentech-bolag!

Ansök nu
Är du en maskin- eller systemingenjör med erfarenhet som servicetekniker? Har du ett extra intresse för svets och svarv? Hos vår kund får du vara med i arbetet mot att minska de globala koldioxidavtrycken och inspireras av utmaningarna med att driva teknikens gränser framåt. Är du den vi söker? Välkommen in med din ansökan - vi tillämpar löpande urval.

Om tjänsten:
Vi söker för kunds räkning en passionerad systemingenjör som brinner för att minska vår globala koldioxidpåverkan och som drivs av utmaningarna med att ta teknologins framsteg ett steg längre. Hos vår kund erbjuds du en spännande ingenjörsresa som Systemingenjör. Här får du möjligheten att vara en del av ett internationellt team som arbetar mot kommersialiseringen av en revolutionerande förnybar energiteknik. I din roll förväntas du delta i aktiviteter på maskin- såväl som elektrområdet. Här finns en god global expansionspotential, där du som vetgirig person erbjuds möjligheten till konstant utveckling.

Vår kund är en världsledande utvecklare av marin energiteknologi. Arbetet syftar till att minimera den globala koldioxidavtrycket från energiindustrin genom att möjliggöra kommersiell produktion av ren energi från tidvattenströmmar och havsströmmar. Deras prisbelönta och patenterade undervattensdrakteknologi är tillämpningsbar i områden där ingen annan känd teknologi kan verka kostnadseffektivt.

Arbetsuppgifter:
I rollen som Systemingenjör kommer du vara delaktig i kommersialiseringen av draksystemen hela vägen från montering av systemen och tillhörande enheter och moduler, till inspektion, test och underhåll. I tätt samarbete med kollegor utvecklar och förbättrar ni produkten genom reparationer och komponentbyten vid behov.

I tätt samarbeta med andra delar av företaget utvecklar och förfinar ni produkten samt förbättrra underhållsprogrammet och systemets tillförlitlighet. Därutöver sker ett övergripande utvecklingsarbete där du får möjligheten att vara med och förbättra planeringen av förfaranden, verktyg och metoder som rör platsetablering, underhåll, och montering såväl som test och funktionskontroller.

Det test- och underhållsarbete som utövas sker internt i den nyligen invigda verksatdsanläggningen i Göteborg. Här kommer du också få utmanas med fysiska arbetsuppgifter som exempelvis svets och svarvning. Därutöver sker arbetet även hos andra interna siter och hos leverantörer för att säkerställa kvalitet på komponenterna. Detta ställer krav på dig som en samarbetsvillig och kommunikativ medspelare som inte räds för att utmana dig och dina kollegors etablerade rutiner. Tillsammans drivs ni av arbetet med den förnybara energitekniken med högt kvalitativt utvecklingsarbete och en grönare framtid i fokus.

I tjänsten förekommer även resor utomlands.

Vi söker dig som:
 • Har en teknisk eftergymnasial utbildning inom maskinteknik eller motsvarande.
 • Innehar några års arbetslivserfarenhet som servicetekniker.
 • Är bekväm med verktyg och utrustning för installation, underhåll och reparation.
 • Har kapaciteten att jobba i fysiskt påfrestande miljöer.
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken kommuniceras i det dagliga arbetet.
Det är inte ett krav, men meriterande om du:
 • Tidigare arbetat med installationer inom el eller automation.
 • Innehar truckkörkort.
Därutöver kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du ska trivas och utvecklas i rollen som Systemingenjör ser vi att du besitter ett stort tekniskt intresse med en positiv inställning till utvecklingsarbete. Med ett analytiskt och öppensinnat öga välkomnar du dina kollegors infallsvinklar, samtidigt som du också vågar utmana med egna lösningar och idéer. Vidare tror vi att du är en social person som trivs att jobba i tätt samarbete med kollegor och externa parter.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir anställd av kundbolaget.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående
 • Placering: Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Hanna Lind, Hanna.lind@friday.se
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om Friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 nov. 2023 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare