Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Operativ Inköpare med Teknisk Erfarenhet till Saab!

Publiceringsdatum
05 december 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du kommunikativ och noggrann lagspelare med erfarenhet inom inköp som lockas av en drivande roll med mycket ansvar? Vill du vara en del av en växande inköpsavdelning med fokus på systemmekanik, kompositer och additiv tillverkning? Då är det dig vi söker!

OM TJÄNSTEN
Vi söker nu för Saabs räkning en operativ inköpare till ett team som idag består av operativa och strategiska inköpare. Som operativ inköpare har du en varierad roll där huvudansvaret ligger på att säkerställa materialförsörjningen till företagets produktion. Du kommer att vara en del av ett team med kollegor som köper in material för både prototyper och mindre serietillverkning av tekniskt komplexa lösningar. Rollen kräver att du har nära relation till leverantörer samtidigt som du samarbetar tvärfunktionellt internt i organisationen. Vi ser gärna att du har förmågan att växla mellan olika uppdrag då du, förutom hantering av leverantörer, kommer att vara delaktig i flera olika projektområden.

ARBETSUPPGIFTER
 • Inköp av material och tjänster baserat på planerade behov.
 • Beställning och leveransövervakning.
 • Orderhantering och orderuppdatering i affärssystemet.
 • Optimering av flöden.
 • Uppskattning av kostnader.
 • Rapportera KPI:er så som leveransprecision och leveranskvalitet till leverantörer.
VI SÖKER DIG SOM
 • Har relevant eftergymnasial utbildning inom teknik eller inköp.
 • Obehindrad i tal och skrift på engelska och svenska då båda språken kommuniceras internt.
 • Det är viktigt att du har ett grundläggande tekniskt kunnande samt god systemvana.
 • Har erfarenhet inom liknande roll, exempelvis genom LIA/Sommarjobb.
Stort vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och du som söker har ett naturligt driv och trivs bra i en administrativ roll. Vi tror också att du är en prestigelös och lösningsorienterad person som kan agera i nuet samtidigt som du behåller fokus på uppsatta mål. Vi ser även att du är självständig, strukturerad och en initiativrik person som får saker och ting att hända. Eftersom du kommer att ingå i ett team trivs du med att arbeta i grupp och att ha flera olika kontaktytor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningen har vår kund krav på säkerhetsklassplacering vilket kan medföra krav på visst medborgarskap.

OM FÖRETAGET
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

OM ANSTÄLLNINGEN
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday.

ÖVRIG INFO
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående
 • Placering: Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Rebecka Forsman
 • Lön: Fast månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 jan. 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Göteborgs stad
Fordon
Företagslogga
Göteborgs stad
Ekonomi
Företagslogga