Hoppa till innehåll

Mikrovågskonstruktör till SAAB

Vill du spela en avgörande roll i utvecklingen av toppmoderna mikrovågsprodukter och radaranläggningar? Hos Saab får du möjligheten att jobba med högteknologiska produkter där du också erbjuds goda utvecklingsmöjligheter i samarbetet med seniora kollegor. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:
I rollen som Mikrovågskonstruktör på SAAB blir du en viktig del av ett team som ansvarar för konstruktionen av mikrovågsprodukter. Du kommer att ha möjlighet att aktivt delta i utvecklingen av toppmoderna radaranläggningar samt konstruktion av kretskort och kretskortscheman. Teamet består av 15 engagerade kollegor, och tillsammans med kollegor inom och utanför ditt team tar du fram konstruktioner som du följer från konceptnivå till en produkt som används av kund.

ARBETSUPPGIFTER:
 • Genomföra konceptutredningar och studier av framtida lösningar, byggsätt och arkitekturer.
 • Delta i processen för att bryta ner övergripande projekt- eller systemkrav i detaljerade och specificerade delkrav (kravnedbrytning).
 • Specificera högteknologiska mikrovågskonstruktioner/system.
 • Konstruera delblock och utföra detaljkonstruktioner i nära samarbete med kollegor inom olika teknikområden.
 • Verifiera och analysera prestanda.
 • Ta fram produktionsunderlag och stötta implementeringen i aktiva antenner.
Möjligheter till kompetensutveckling är en naturlig del av arbetet. Som Mikrovågskonstruktör på SAAB erbjuds du möjligheter att fördjupa din kompetens inom mikrovågsteknik och även att få en bredare förståelse för relaterade teknikområden.

VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en relevant civilingenjörsexamen, till exempel elektroteknik eller teknisk fysik, gärna med inriktning mot Wireless och/eller Mikrovågsteknik
 • Ha erfarenhet av programmering i exempelvis Matlab eller Python för databehandling och styrning av utrustning.
 • Ha flytande kunskaper i svenska och engelska, då dessa språk används i det dagliga arbetet.
 • Stort tekniskt intresse kopplat till mikrovågsområdet.
Vi ser det som meriterande om du:
 • Har arbetslivserfarenhet från en liknande roll.
 • Har erfarenhet från RF-verktyg såsom Microwave Office, Keysight ADS och/eller Ansys HFSS.
 • Har använt mätinstrument för mikrovågsutveckling såsom nätverksanalysator, brusfaktormeter och/eller effektmeter.
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd enligt de vid var tid gällande bestämmelserna för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassificering kan det, i förekommande fall, medföra krav på ett visst medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är initialt ett konsultuppdrag, vilket innebär att du i början kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen från både kunden och vår sida är att du efter ungefär 6 månader blir direktanställd hos Saab.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Placering: Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Pontus Somi, pontus@friday.se
 • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan snarast, då vi gör löpande urval av kandidater, och annonsen kan stängas ned innan tjänsten är tillsatt om vi går över till urvals- och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
24 dec. 2023 (22 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Fler jobb från samma arbetsgivare

Malmö stad
Ekonomi
Företagslogga
Göteborgs stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Linköping
Teknik & Ingenjör
Företagslogga