Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Junior Javautvecklare inom Automationslösningar!

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Genom revolutionerande teknik, AI, robotar och ambitiösa medarbetare formar vår kund framtidens intralogistik och omvandlar lager samt distributionscenter för att uppnå maximal effektivitet, flexibilitet och agilitet. Vi söker nu efter en Junior Javautvecklare, som genom gedigen introduktion, mentorskap och gemenskap får vara med i hela projektförfaranden. Detta innebär allt från utveckling till kundanpassningar, integrationer och drift. Detta är rollen för dig som vill ha en delad roll som innefattar utveckling men också drift och support.

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för kunds räkning en Junior Javautvecklare till en blandad roll som innefattar utveckling, kundanpassningar, drift samt support. Med drygt 2 000 medarbetar över sex kontinenter är kunden en ledande aktör när det kommer till automatiserade lösningar inom logistik. Störst fokus på Göteborgskontoret, med ca 100 medarbetare, är mot automatiserad logistik där många företag använder vår kunds dynamiska lagerautomation.

Du blir en del av ett teamet för Software Support som arbetar med förvaltning av befintliga kundsystem, där man bland annat ställer om kundernas lösningar för att bättre lämpa sig för e-handel. Systemen kan vara anpassade för annat i grunden och därför kräva workshops med kunder i syfte att lyfta tekniken med nya databasversioner, operativsystemsversion eller tillägg som kräver nyutveckling. Man arbetar projektbaserat i teamet där du kommer att ta rygg på en mentor i syfte att lära dig grunderna i mjukvaran samt hur man driftar teamets specifika kunder. Teamen har många olika förmågor där man får utlopp för utveckling men också med fokus på kundkontakt.

I teamet råder härlig stämning där du inte behöver oroa dig över dina intressen, för här pratas det om allt från sport, hobbyprojekt och hemmapill till filosofiska diskussioner och musik. Tillsammans hjälps man alltid åt för att nå gemensamma mål.

Du får förmånen av att arbeta med kundens egna mjukvaruplattform, som är hjärnan i det automatiserade lagret. De flesta projekt är olika och det finns mycket roliga problem att lösa; flödena i lagret skall optimeras, databasbelastningen skall balanseras och användarupplevelsen skall bli den rätta. Arbetet handlar också till stor del om daglig drift av systemen som rullar ute hos kunderna i Norden där du får inkommande ärenden och snabbt stöttar kunderna när systemen ligger nere eller något blir fel. Man genomgår nu en spännande fas, där man ser många nya tekniker komma in i vardagen som automatiskt robotplock, AI-implementationer och implementationer av Industri 4.0 där du kommer in och får vara med på resan.

VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en avklarad högskoleutbildning inom mjukvaruutveckling, datateknik eller motsvarande område.
 • Tar examen till sommaren 2024 inom ovanstående utbildningsområden.
 • Kan demonstrera att du arbetat med Java och har intresse för det, gärna genom egna hobbyprojekt
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då språken kommuniceras internt och externt.
Det är meriterande om du har kunskaper/erfarenheter inom:
 • Realtidsapplikationer.
 • Automationsbranschen.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där vi som person tror att du är bra på att lyssna, kommunicera och du är bra på att presentera lösningar för andra. Du tar egna initiativ genom att komma med nya förslag på lösningar och sätter igång aktiviteter mot önskat mål. Problemlösning är vad du går igång på där du inte ger dig förrän du gått till botten med varför något blivit fel.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du därefter bli anställd hos vår kund.

ÖVRIG INFORMATION:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående/Enligt överrenskommelse
 • Placering: Göteborg
 • Kontaktperson: Sophie Tisell
 • Lön: Fast månadslön, marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?