Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Junior Embeddedutvecklare till Saab!

Ansök nu
Är du en driven utvecklare som vill arbeta med utveckling av radarsensorer till toppmoderna system? Se då hit! Hos Saab får du möjligheten att jobba med högteknologiska produkter där du också erbjuds goda utvecklingsmöjligheter i samarbetet med seniora kollegor. Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten:
I din roll som Embeddedutvecklare kommer du vara med och utveckla antennära radarsensorer till flera olika produkter inriktade på markgående system. Du kommer tillhöra ett agilt, tvärfunktionellt team med expertkompetens inom flera områden såsom firmwareutveckling, mjukvaruutveckling, testning och systemarkitektur. Det dagliga arbetet innefattar att designa, implementera och testa programvara för bolagets radarsystem. Här möts du av ett team där samarbetet prioriteras högt vilket framträder i arbetet som sker i såväl par- som mobbprogrammering.

På anläggningen hos Saab har man ett heltäckande ägandeskap där man utvecklar produkter från ax till limpa. Här får du därför vara med och ta fram eller vidareutvecklar produkter från krav till färdig lösning. Du kommer framförallt arbeta i C/C++, men även i andra programmeringsspråk och tekniker som FGPA-programmering. Detta ställer krav på dig som en allätare när det kommer till utveckling. Dessutom kommer du spendera en del tid i labbet med olika instrument för att göra mätningar, och därför söker vi dig som också har ett intresse för att jobba nära hårdvaran.

Vi söker dig som:
 • Har eftergymnasial utbildning inom Datavetenskap, Elektroteknik eller motsvarande
 • Besitter en god förståelse för inbyggda system
 • Har erfarenhet, intresse eller en vilja att lära sig FPGA-programmering i VHDL
 • Är obehindrad i svenska och engelska språket då detta används i det dagliga arbetet
Det är inte ett krav, men meriterande om du:
 • Har goda kunskaper i C/C++
 • Har ett intresse för DevOps och CI/CD då detta implementera på avdelningen
 • Har något års erfarenhet från en liknande roll
Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och för att trivas och bli långvarig i rollen tror vi att du som person är förtroendeingivande och duktig på att plocka upp nya tankar och idéer. Du är driven och engagerad och trivs i såväl självgående som teambaserat arbete.

Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Om kundföretaget:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Saab och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos dem.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Placering: Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Pontus Somi, pontus@friday.se
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om Friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 okt. 2023 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare