Hoppa till innehåll

Examensarbeten inom Maskininlärning och Algoritmutveckling till Hasselblad

Vi söker nu efter fyra masterstudenter till två examensarbeten till Hasselblad i Göteborg. Vill du vara med och utveckla Hasselblads produkter inom fotografi? Om du vill du jobba med spännande produkter och intressant teknik tillsammans med seniora utvecklare och växa tillsammans med företaget är detta en tjänst för dig!

OM EXAMENSARBETENA:

Examensarbete 1: Automatiserad analys av blackbox-loggar från kamera
Hasselblad önskar ett automatiserat sätt att analysera loggar från kameran för att förstå fel och relaterade händelseförlopp. I examensarbetet kommer ni bland annat arbeta med:
  • Datainsamling och kartläggning av loggar.
  • Söka samt utvärdera verktyg och metod samt anpassa och vidareutveckla för Hasselblads behov, där de ser maskininlärning som en trolig lösning.
  • Utvärdering i form av kategorisering av felfall.
För att kunna genomföra detta examensarbete krävs kompetens i Python och maskininlärning.

Examensarbete 2: Utvärdering av bilddatabank för utveckling av autofokusalgoritm
Hasselblad önskar ett reproducerbart sätt att automatiskt utvärdera autofokusalgoritmer. I examensarbetet kommer ni bland annat arbeta med.
  • Insamling av data (fokusparametrar och bilddata).
  • Utvärdering och framtagning av en effektiv metod för att använda insamlade data som stimuli till AF-algoritmer.
  • Kvantifiera kvaliteten på resultatet från AF-algoritmer.
För att kunna genomföra detta examensarbete krävs kompetens i Python och C++.

I båda examensarbetena finns det möjlighet till justeringar för att anpassa den akademiska höjden eller för att rikta arbetet mer mot en specifik masterutbildning.

DIN PROFIL:
Vi söker er som läser sista året på ett relevant masterprogram inom mjukvarutveckling, troligtvis nischat mot algoritmutveckling eller AI/ML. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och vi tror att du trivs i att samarbeta med kollegor, älskar att lösa problem samt är driven och ansvarstagande. Är du också intresserad utav fotografering är det ett plus!

ANSTÄLLNING:
Ambitionen från alla parter är att masteruppsatsen ska leda till en potentiell jobbmöjlighet inom relevant område efter examen.

OM KUNDFÖRETAGET:
Hasselblad är ett av världens mest kända kameramärken och har sitt huvudkontor i Göteborg med kontor i Danmark, Storbritannien, USA, Kina och Japan. Ambitionen är att producera världens bästa kamerasystem! Med en expertis som funnits med i över 80 år har Hasselblad en ledande position på den globala marknaden för professionell fotoutrustning.

ÖVRIG INFORMATION:
  • Start: Januari 2023
  • Placering: Göteborg
  • Rekryteringsansvarig: Pontus Somi
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
13 jan. 2024 (41 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Göteborgs stad
Data & IT
Företagslogga
Göteborgs stad
Data & IT
Företagslogga