Hoppa till innehåll

Elektroingenjör till Laird Thermal Systems!

Är du en Elektroingenjör med erfarenhet av elektronikkonstruktion och vill ta nästa kliv i karriären? På Laird Thermal Systems får du vara med på en spännande resa, där du erbjuds möjligheten att involveras på olika områden med en bred variation av arbetsuppgifter. Hit söker vi dig som med din expertis på området, ska komma att spela en avgörande roll i olika stadier av produktdesign. Är detta en roll för dig? Välkommen in med din ansökan, redan idag - vi tillämpar löpande urval!

Om tjänsten:
Friday söker nu för Laird Thermal Systems räkning en Elektroingenjör med tidigare erfarenhet av att jobba med elektronik. Bolaget utvecklar och tillverkar termoelektriska kylare, kylaggregat och kompressorbaserade kylsystem för deras kunder inom en rad branscher. Med 600 anställda verkar bolaget globalt och har lyckats med ett helhetskoncept där de erbjuder allt från design, prototypframtagning, mjukvara och test, till service och support. På kontoret i Göteborg möts du av ett härligt gäng om 16 personer som tillsammans jobbar för att leverera med hög kvalitet och precision. Hit söker de dig som är redo att axla en kombinerad roll som Elektroingenjör, med stort ansvar för elektronikkompetensen på den lokala siten. I tätt samarbete med teamen internt såväl som globalt, kommer du få en god insikt i dina arbetsuppgifter för att snabbt kunna axla rollen självständigt.

Arbetsuppgifter:
I rollen som Elektroingenjör hos Laird Thermal System, erbjuds du en roll där du involveras på såväl elektronik- som elsidan i olika skeden av projekten som sträcker sig mellan 1-2 år. Med stort ansvar för elektronik kommer en del av ditt arbete innefatta design och underhåll av kretskort och tillhörande kontrollers och kopplingskort, följt av skapande och underhåll av mjukvaran i C och C++. Detta ställer krav på att du är väl bevandrad på området sedan tidigare. I tätt samarbete med elingenjören på bolaget kommer du vara behjälplig även i konstruktion och kabeldragningsritningar på elsidan. Med din expertis kommer du dessutom spela en avgörande roll i möten både internt och externt för att avgöra möjligheter såväl som begränsningar utifrån kunders önskemål och behov. I tätt samarbete med kollegor på angränsande avdelningar kommer ni säkerställa kvalité och kostnadseffektivitet på produkterna, där uppgraderingar och nyinköp avvägs utifrån tydliga IPC-standarder och krav. Som en samarbetsvillig medspelare, som inte räds för att driva egna frågor och intressen vidare, erbjuds du med andra ord en högt utvecklande miljö där du får chansen att fördjupa dina kunskaper på flera områden.

Vi söker dig som:
  • Har en högskole-/universitetsexamen inom el/elektro.
  • Är väl bevandrad inom elektronikkonstruktion med tillhörande designverktyg som Altium.
  • Har en grundläggande förståelse för mjukvara i C och C++.
Det är inte ett krav, men meriterande om du:
  • Har tidigare erfarenhet från en roll som vi bedömer som likvärdig.
Därutöver kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att trivas och utvecklas i rollen som Elektroingenjör hos Laird Thermal Systems, tror vi att du är en prestigelös person som är slagkraftig när det behövs. Eftersom du är den huvudsakliga personen med kompetens inom elektronik ser vi att du är en person som vågar ta för dig i tät dialog med olika kontaktytor. Med det sagt ser vi även att du är en medspelare som ser samarbetet som en naturlig del i det dagliga arbetet.

Om kundföretaget:
Laird Thermal Systems designar, utvecklar och tillverkar lösningar för termisk hantering på de globala marknaderna för medicin, industri, transport och telekommunikation. Här tillverkas en av de mest mångsidiga produktportföljerna i branschen, allt från aktiva termoelektriska kylare och enheter till temperaturregulatorer och vätskekylsystem.

Om anställningen:
Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att du blir anställd hos Laird Thermal från dag ett.

Övrig info:
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Omgående
  • Placering: Göteborg
  • Rekryteringsansvarig: Hanna Lind, hanna.lind@friday.se
  • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om Friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästamatchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kringvärderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik.Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
15 dec. 2023 (15 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Göteborgs stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Göteborgs stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Göteborgs stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga