Hoppa till innehåll
FRA logotyp

Systemintegratör

Ansök nu

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu kreativa systemintegratörer. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
FRA är beroende av att kunna utveckla egna lösningar på komplexa problem, som systemintegratör hör du till avdelningen för teknik vars uppgift är att förse FRA med de tekniska system och plattformar som behövs för verksamheten. Ditt team utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt förvaltar befintliga system. Teamet är tvärfunktionellt vilket för oss innebär att vi blandar kompetenser inom stacken för att gemensamt bilda ett DevOps-Team.

Rollen som systemintegratör har sitt djup i servermiljö och backend. Miljöerna som du ansvarar för och arbetar i är en blandning av open-source, blackbox och egenutvecklade produkter. Gemensamt för alla våra system är att dom körs på Linux

Du kan
Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet
 • Minst några års erfarenhet av systemadministration, förvaltning och drift av Linuxbaserade system
 • Erfarenhet av scriptning, utveckling av skript, analys av nätverksprotokoll. Så har du erfarenhet av storskalig Linuxdrift är du intressant!
 • Linux
 • Nätverk
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Högre utbildning eller dokumenterade kurser inom IT relevanta för uppdraget
 • Arbete med automatisering som exempelvis ansible/puppet.

  Kunskap inom integrering av olika autentiserings- och katalogtjänster.
 • Agila arbetssätt
 • Python / Bash-scripting
 • Containerteknologi ( Micro Services)
 • Automatisering (CI / CD) (ansible)
 • Övervakningssystem för nätverk och servrar
 • Virtuella Miljöer (VMware)
 • B-körkort är önskvärt

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som besitter en god samarbetsförmåga och flexibilitet eftersom vi jobbar i team där det förekommer att vi växlar mellan olika arbetsuppgifter och projekt. Rätt person för tjänsten drivs av att arbeta med komplexa frågor och värdesätter att leverera slutprodukter av hög kvalitet. Du gillar problemlösning och stimuleras av komplexa tekniska utmaningar.

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i Göteborgsområdet. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Rekryterande Chef på telefon 010 557 4600. Fackliga företrädare nås på samma nummer. Uppge alltid annonsnummer i samband med frågor gällande tjänsten.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-05-30
Referensnummer 3385/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 maj 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare