Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Stabsveterinär

Publiceringsdatum
14 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten befinner sig i expansionsfas och är på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Läs vidare!

Försvarsmakten söker stabsveterinärer på deltid för att bemanna upp flera olika stabsbefattningar på ett antal olika förband i Sverige. Anställningen på Försvarsmedicincentrum är en tillsvidareanställning med tidvis tjänstgöring enligt Officersförordningen 20§. Det innebär att du är anställd på ditt ordinarie civila arbete, men att du tjänstgör under en begränsad tid varje år i Försvarsmakten. Du kommer efter viss utbildning vid Försvarsmedicincentrum att placeras på ett av Försvarsmaktens förband.

Du kommer att krigsplaceras i Försvarsmakten.

Försvarsmedicincentrum

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarmedicinska frågor beläget i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

En stabsveterinär har som huvudsaklig uppgift att verka som specialist inom ämnesområdena preventivmedicin, veterinärmedicin och medicinsk informationsinhämtning. Du arbetar fortlöpande med att inom funktionsområdet göra omvärldsanalyser, bearbeta och sammanställa konkreta slutsatser som kan föredras för chef/organisation i tal eller skrift. I rollen som stabsveterinär verkar du som allmän stabsmedlem och kan även periodvis ersätta/komplettera stabsläkaren i den försvarsmedicinska funktionen.
Du kommer även ansvara för utbildning inom sagda ämnesområden inom egen organisation och behöver kunna arbeta med snäva tidsgränser samt vara flexibel. Arbete kan ske i fältmässig miljö.

Krav

Kvalifikationer
  • Legitimerad veterinär med minst 2 års yrkeserfarenhet
  • Genomförd värnplikt, minst 6 månader.
  • B-körkort
  • Uppfyller kraven i FMFyss samt godkänd hälsokontroll
Personliga egenskaper

Du är en person med bra samordnings- och samarbetsförmåga, du är strukturerad och kan arbeta under eget ansvar. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi tror att du trivs i en miljö som ständigt utvecklas och att du uppskattar omväxling i arbetet. Ditt engagemang och din kunskap behövs för att tillsammans med övriga medarbetare vidareutveckla funktionen.

Meriterande
  • Erfarenhet av smittskydd/hälsoskyddsfrågor (veterinär folkhälsa)
  • Erfarehet av myndighetsarbete
  • Erfarenhet av stabsarbete
  • God datorvana
  • Erfarenhet av arbete med animalieproduktionens djur
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med tidvis tjänstgöring enligt Officersförordningen 20§, Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Deltid.
Arbetsort: Förbandet är hemmahörande i Göteborg där du initialt kommer att tjänstgöra. Resor förekommer i tjänsten, nationellt såväl som internationellt.
Tillträdesdatum: Senast v.10 2024
Ersättning: Försvarsmakten tillämpar individuell lönesättning.

Hälsokontroll och fystester kommer att genomföras v. 2-3 2024.

Upplysningar om befattningen

Stabsveterinärer Försvarsmedicincentrum 0705-490530, 0766-347775.

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen, medicinalrekrytering@mil.se

Fackliga företrädare

SACO, saco-gbg@mil.se

SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se

Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se

OFR/S, forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 231204. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Personuppgiftsbehandling i LIME CRM
När du söker denna tjänst innebär det att Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter. För information om hur Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter; https://www.forsvarsmakten.se/sjukvardspersonal

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 dec. 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Transport & Logistik
Företagslogga
Göteborgs stad
Säkerhet & Skydd
Företagslogga
Stockholms stad
Säkerhet & Skydd
Företagslogga

Liknande Jobb