HR-specialist med specialistsjuksköterskeexamen

HR-specialist med specialistsjuksköterskeexamen

Befattningen erbjuder
HR-avdelningen på Försvarsmedicincentrum söker nu en HR-specialist. Vi jobbar i ett högt tempo med breda kontaktytor för att bemanna Försvarsmakten. Du kommer att få använda din kompetens i en annorlunda vardag.

Om oss
Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. HR-avdelningen består av 10 medarbetare och tillhör förbandets stab. Hos oss arbetar vi aktivt med att attrahera, rekrytera, bemanna och utveckla vår personal. Vi arbetar brett med HR-, rekrytering och arbetsgivarfrågor på lokal nivå, men även på central nivå inom hela Försvarsmakten genom att stödja med strategisk personalförsörjning avseende legitimerad hälso-och sjukvårdspersonal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I vårt arbete ingår det att koppla ihop medicinska kompetenser med de krav som en militär miljö ställer. Du kommer att jobba nära våra förband där personalen är placerad. Du kommer att medverka vid framtagande av kravprofil till platsannonser samt stödja vid urval, granskning och intervjuer av sökande inför anställning. Våra rekryteringsprocesser är omfattande och involverar flera olika funktioner, såsom andra förband, civila aktörer och Försvarsstaben.

I nära samarbete med förbanden kommer du stödja i den totala kompetensförsörjningen av legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal till verksamheter och inför nationell och internationell bemanning. Du arbetar med att inventera och dokumentera medicinska och militära kompetenser hos våra anställda och ansvarar för att det finns en övergripande strategisk karriärplanering/successionsordning samt stödjer vid upprättandet av kompetensutvecklingsplaner för våra anställda.

I tjänsten ligger även arbetsuppgifter kopplade mot krigsplaceringar och totalförsvaret.

I rekryteringsarbetet är det personliga mötet viktigt för oss, så därför deltar vi på fackmässor, seminarier och andra event runt om i landet.

Kvalifikationer
  • Legitimerad sjuksköterska (svensk legitimation) med specialistsjuksköterskeexamen
  • Minst 2 års arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvårdsområdet efter specialistsjuksköterskeexamen
  • Van att arbeta i Officepaketet, särskilt Word och Excel
  • B-körkort
Meriterande
  • Erfarenhet av personalarbete i första hand inom området rekrytering, intervjuer och urval eller kompetensutveckling
  • Genomförd internationell insats med Försvarsmakten
  • Erfarenhet från arbete på annan myndighet
  • Erfarenhet av CRM- eller IT-stödsystem
  • Projektledarutbildning/-erfarenhet
  • Militär grundutbildning så som grundläggande soldatutbildning (GSU), GMU, VPL el motsvarande
Personliga egenskaper
Du har en god förmåga att skapa förtroendegivande relationer som gör att du kan coacha och samarbeta med både medarbetare och chefer. Du drivs av att utifrån givna ramar arbeta självständigt men i nära samarbete med övriga medarbetare vid avdelningen eller i Försvarsmakten som helhet. Då vi jobbar brett inom avdelningen behöver du vara flexibel och kunna arbeta även med andra uppkomna arbetsuppgifter än de beskrivna ovan.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Typ av anställning: Tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas
Sysselsättningsgrad: 100 %
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse

Tjänsten omfattar resor

Upplysningar om befattningen
Chefen HR-avdelningen Ann-Sofie Schön, 070-562 26 19, ann-sofie.schoon@mil.se.

Fackliga företrädare
SACO, sacostyr-fomedC@mil.se
SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se
OFR/S, forsvarsforbundet-f7@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-14. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

Personuppgiftsbehandling i LIME CRM
När du söker denna tjänst innebär det att Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter. För information om hur Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter; https://www.forsvarsmakten.se/sjukvardspersonal

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 apr 2023 (23 dagar kvar)