Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Brandskyddssamordnare

Publiceringsdatum
10 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten och Älvsborgs amfibieregemente ska växa! En avgörande faktor för detta är att verksamheten vid förbandet genomförs på ett effektivt och verksamhetssäkert sätt, nu söker vi dig som vill ansvara och driva det systematiska brandskyddsarbetet framåt på Göteborgs garnison!

Om avdelningen

Du kommer att vara placerad tillsammans med ytterligare handläggare/samordnare vid verksamhetssäkerhetsavdelningen G0 vid regementsstaben. Vid avdelningen handläggs/samordnas förutom brandskyddsärenden även elsäkerhets- marksäkerhets-, miljö-, trafiksäkerhets- och sjösäkerhetsärenden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som brandskyddssamordnare (BSS) samordnar du underställda/ingående enheters brandskyddsarbete, samordnar garnisonsgemensamma brandskyddsfrågor och agerar kontaktperson för specifika brandskyddsfrågor inom eget verksamhetsområde. Det dagliga arbetet innebär i första hand att stödja chefen Amf 4 i dennes garnisonschefsroll med att bedriva systematiskt brandskyddsarbete. Förutom stödet till förbandschefen så kommer du att få stödja underställda chefer vid våra enheter i deras arbete att analysera, implementera och vidmakthålla ett systematiskt brandskyddsarbete i verksamheten.

Du kommer att ansvara för att brandsskyddsdokumentation är giltig och implementerad i garnisonen och vid förbandet. För att få en uppfattning om hur brandsäkerheten efterlevs på garnisonen och förbandet så kommer du att genomföra internrevisioner samt avrapportera aktuella lägen vid ledningens granskning. Till din hjälp så har du digitala system där du kan följa upp avvikelser samt ge förslag till åtgärder.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Utarbeta lokala styrande dokument inom brandskyddsområdet
 • Agera brandskyddsledare (BSL)
 • Bevaka utveckling och förändringar inom styrande dokument, lagstiftning m.m. inom brandskyddsområdet
 • Organisera och bygga upp en brandskyddsorganisation för förbandet
 • Agera kontaktperson för brandskyddsfrågor inom förbandet, mot central funktion, lokalplaneringsenhet/anläggningsenhet, tillsynsmyndighet och Fortifikationsverket.
 • Planera och samordna genomförandet av fastställda brandskyddsutbildningar samt följa upp, dokumentera och rapportera genomförda utbildningar.
 • Ingå i nätverk för Försvarsmaktens brandskyddsarbete och deltaga vid centralt arrangerade temadagar för brandskydd
KRAV

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med godkända betyg
 • Relevant utbildning på högskolenivå eller med motsvarande yrkeslivserfarenhet inom brandsäkerhet som arbetsgivaren finner lämplig
 • God datorvana i Officeprogram
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift
 • God administrativ förmåga
 • Körkort B manuell
Personliga egenskaper

Du ska ha god pedagogisk förmåga då du kommer att utbilda och informera personalgrupper inom alla olika nivåer, från soldater och sjömän till förbandsledning. För att trivas med den stora kontaktyta som befattningen innebär är det viktigt att du som person är energisk, kreativ, kommunikativ och omdömesgill samt trivs med att skapa nya kontakter. Du behöver känna dig trygg och trivas i rollen som utbildare och föredragande specialist. Du skall med väl avvägda sammanfattningar kunna vägleda chefen i dennes beslutsfattande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Kunskap och erfarenhet om/av Försvarsmaktens organisation och verksamhet.
 • Dokumenterad och praktisk erfarenhet av brandskyddsarbete.
 • Dokumenterad och praktisk erfarenhet av miljöarbete.
 • Dokumenterad brandskyddsutbildning från FM eller civilt
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.)

Övrigt
Anställningsform: Civil 100 % tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Arbetsort: Göteborg, västra Frölunda

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Kvälls och helgtjänstgöring med övernattning förekommer.

Upplysningar om befattningen

C G0 Peter Waller amf4-g0@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator G1 Valérie Pilo amf4-g1@mil.se

Fackliga företrädare

SEKO Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se of-amf@mil.se

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se

SACO Mattias Ranfors, saco-gbg@mil.se

Varmt välkommen med din ansökan med tillhörande CV samt personligt brev där du motiverar varför just du passar som Brandskyddssomordnare hos oss på Amf 4 G0 senast 2023-12-08
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 dec. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Linköping
Offentlig Förvaltning
Företagslogga
Arboga
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga

Liknande Jobb

Göteborgs stad
Säkerhet & Skydd
Företagslogga
Göteborgs stad
Säkerhet & Skydd
Företagslogga
Göteborgs stad
Övrigt
Företagslogga