Hoppa till innehåll
Vi söker en byggskadereglerare ute i Göteborg. Är du en engagerad och serviceinriktad lagspelare med kundfokus? Vill du vara med på resan där vi utvecklar Folksams byggskadehantering? Då kan du vara den vi söker!

Du kommer att arbeta inom gruppen BTU Syd som består av elva byggskadereglerare. Utöver utetekniker finns även andra befattningar inom Byggskador som tillsammans samverkar för att ge den bästa möjliga leveransen till våra kunder.

Det här gör du som byggskadereglerare på Folksam

Som byggskadereglerare ute reglerar du Folksams och våra dotterbolags skador inom framförallt hem-, villa- och fritidshusförsäkring. Du bemannar inkommande telefoni, besiktigar skador på uppdrag av innetekniker, avropar tjänster av våra upphandlade avtalsentreprenörer och handlägger ärendet hela vägen till avslut.

Vid kundbesök informerar du om egna kostnader, miljöfrågor och fortsatt handläggning av skadan. En viktig del av arbetet är även arbetet att registrera och reglera skador direkt med kunden via telefon.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
  • Ta emot inkommande samtal, registrera skadan och dokumentera ärendet.
  • Bedöma om skadan ska regleras av en lokal handläggare eller om du ska handlägga ärendet fram till avslut.
  • Kommunicera med kunden om vår fortsatta hantering och klargöra vad som förväntas av kunden och vad kunden kan förvänta sig av oss.
  • Begära in eventuella handlingar och uppgifter.
  • Fatta beslut, reglera och ersätta samt avsluta ärendet.
  • Föra dialog och utvecklingsarbete med våra avtalsentreprenörer i ditt geografiska område tillsammans med inköpsansvarig.
Du kommer att ha kontakt med avtalsentreprenörer där du beställer reparationer, granskar byggkalkyler och diskuterar möjliga lösningar. En annan viktig uppgift är att bidra till att uppnå Folksams säljmål genom att vidareförmedla om kunden är intresserad av andra försäkringar till säljorganisationen.

Vill du lära känna några av oss som jobbar med skador på Folksam? Ta gärna en titt här på vår karriärwebb.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning, gärna med inriktning bygg. Du har erfarenhet från bygg, fastighets- och/eller saneringsbranschen, eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Byggtekniska kunskaper är ett krav. Vidare kommunicerar du väl, både skriftligt och muntligt. Att jobba digitalt ser du som en självklarhet och hanterar IT-system på ett effektivt sätt.

Då det oftast är ett högt tempo är det viktigt att du är lugn i stressade situationer och kan fokusera på rätt saker. Du sätter alltid kunden i fokus och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. I samtalet förväntar sig kunden att få besked om sitt ärende, vilket innebär att du måste kunna fatta snabba beslut och kommunicera dessa på ett tydligt sätt. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet samtidigt som du har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Dessutom har du lätt för att samarbeta med andra, trivs med att ta ansvar, är målmedveten och jobbar mot uppsatta mål.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur - tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan senast 24 mars 2023. Vi gör urval till intervju löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Daniel Lind 070-831 61 72.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44, Forena Mats Kjellgren 070-831 59 98 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.
Mer info
Kontaktperson
Folksam ömsesidig sakförsäkring502006-1619FOL20...
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
13 apr. 2023 (16 dagar kvar)

Liknande jobb