Hoppa till innehåll
Floatel logotyp

Redovisningsansvarig till Floatel International, Göteborg

Ansök nu

Här är möjligheten för dig som är erfaren inom redovisning och som trivs i en internationell miljö. Som redovisningsansvarig hos oss på Floatel har du en roll med stort eget ansvar samtidigt som du ingår i ett ekonomiteam där samarbete värdesätts högt.

Du ansvarar för redovisning och bokslut för 5-6 bolag registrerade i Norge, Nederländerna, Storbritannien, USA och Singapore och kan förvänta dig en utåtriktad roll med internationella kontakter. På kontoret i centrala Göteborg har du ett nära samarbete med teamet och rapporterar till Accounting Manager.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
* Operativt arbete med månads-, kvartals- och årsbokslut för rigg- och driftsbolag
* Kund och koncernintern fakturering
* Koncernavstämningar
* Skattedeklarationer för respektive land
* Kontakt med lokala redovisningsbyråer i respektive land
* Redovisning i olika valutor, valutaavvikelser
* Rapportering enligt IFRS och redovisning i affärssystemet IFS

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta självständigt med redovisning och bokslut, gärna från en internationell organisation. Du har akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande förvärvad kunskap som vi bedömer likvärdig. Excel är ett självklart verktyg för dig och eftersom vi verkar i en internationell miljö känner du dig trygg med kommunikation på engelska, såväl i tal som skrift.

Hos oss erbjuds du en dynamisk och spännande miljö med många olika delar att sätta sig in i. Det är därför av stor vikt att du har förmågan att se komplexa samband, gillar förändringar och har viljan och nyfikenheten att lära dig nytt. Du är van att hålla en hög kvalitet på redovisningen och motiveras av ett stort eget ansvar. Att bidra till teamet och organisationen är en självklarhet för dig och din positiva inställning och prestigelöshet genomsyrar ditt arbete.

Om Floatel:
Floatel International är en internationell koncern som grundades 2006 med huvudkontor i Oslo och verksamhet i Göteborg. I dag omsätter koncernen 155 miljoner US dollar och har verksamhet i åtta länder. Floatel driver en modern flotta av fem boende- och konstruktionsstödfartyg (bostadsplattformar) för offshoreindustrin i världen och då primärt olja och gas men även vindkraft. Flottan är designad att möta de ökade krav som följer av nya krävande projekt på djupt vatten och/eller i tuffa miljöer. Floatel International strävar efter att tillhandahålla överlägsen levnadskomfort och stödtjänster. Läs mer på floatel.no

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Floatel med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Eva Tiitso tel 0765-112910. Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 okt. 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare