Hoppa till innehåll
Ansök nu
Har du arbetslivserfarenhet inom automation och är en fena på PLC-programmering? Har du praktisk erfarenhet av elektroniska lösningar och lågspänning? Vill du vara med och driftsätta hållbara lösningar inom fordonsindustrin? Då kan tjänsten som Automation Engineer hos Ewellix vara rollen för dig!

Om Ewellix
Ewellix är en global innovatör och tillverkare av elektromekaniska ställdon samt komponenter och subsystem för linjär lagring och drivning. Produkter och lösningar används bland annat inom automation av produktionsprocesser, medicinska applikationer och anläggningsmaskiner. Ewellix var tidigare en del av SKF Group och består idag av 16 försäljningsenheter och åtta fabriker. Ewellix Group omsätter cirka 2,3 miljarder SEK och har cirka 1200 anställda. Koncernen har sitt huvudkontor i Göteborg och ägs av Schaeffler AG. Med premiumprodukter och förstklassig support tar Ewellix siktet mot att bli förstahandsvalet inom linjära produkter och automationslösningar samtidigt som de tar ansvar för planeten och elektrifierar pneumatik och hydraulik.

Om tjänsten som Automation Engineer
Som Automation Engineer kommer du att arbeta i ett flertal projekt parallellt i olika faser där du huvudsakligen ansvarar för framtagning och driftsättning av Ewellix automationslösningar ute hos kund. Du kommer framför allt arbeta med kunder inom fordonsindustrin och kommer tillsammans med en Key Account Manager medverka på insäljande kundmöten som teknisk expert och visa på vilka möjligheter som finns med Ewellix funktioner och lösningar. Vidare kommer du, utifrån kundens behov, ta fram en prototyp som senare testas i Ewellix verkstad där du bygger och/eller anpassar PLC-koden för applikationerna utifrån de ramar och moduler som finns att förhålla sig till gällande exempelvis rörelser och styrning. Lösningarna kan exempelvis anpassas till olika linjära produkter/system, gripklor och elmotorer. I dialog med kund utförs FAT-test och därefter läggs en plan för linjebygge där du ansvarar för driftsättningen. I mån av tid kommer du även arbeta i Ewellix test-verkstad för att utveckla befintliga produkter i Ewellix katalog.

I tjänsten förekommer resor till fordonsfabriker globalt. Du kommer att få en gedigen introduktion där resor till Korea kommer vara ett spännande inslag. Du kommer att bli en del av Product Development teamet bestående av sju medarbetare som har roller som Test Engineers, Process Engineers och Design Engineers.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Delta i in-säljande kundmöten som teknisk expert där du guidar och visar möjligheterna kring Ewellix produkter.
  • Utveckla och/eller anpassa PLC-programmeringen utefter kundspecifika applikationer.
  • Medverka vid test av lösning och ansvara för driftsättning ute hos kund.
Om dig
Vi söker dig som sannolikt har en eftergymnasial utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som Mekatronik- eller Mekanikingenjör, Automationsingenjör, Robottekniker eller som Linjebyggare. För att lyckas i tjänsten behöver ha förståelse för att läsa elscheman och ha praktisk erfarenhet av att arbeta med lågspänning. Du har god erfarenhet av att anpassa PLC-programmering i exempelvis Siemens och/eller ABB, har du även erfarenhet av att programmera själv från grunden är detta starkt meriterande. Då du kommer att arbeta med kunder globalt är flytande språkkunskaper i engelska ett krav och svenska ett stort plus.

Vidare söker vi dig som har ett stort tekniskt intresse och som har en god förmåga att framföra dina idéer på ett pedagogiskt sätt. Du trivs bra i en kommunikativ och nätverkande roll och får energi av att träffa nya människor. Är du även en initiativtagande person som trivs bra med ansvar och att säkerställa att nästa steg i projektet är igång är detta tjänsten för dig. Då viss projektadministration förekommer är det även väsentligt att du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt.

Viktigt för tjänsten är:
  • Arbetslivserfarenhet av PLC-programmering, automation och elscheman.
  • Flytande språkkunskaper i engelska.
  • Att du är tekniskt intresserad, uppskattar ansvar och har en kommunikativ framtoning.

Meriterande för tjänsten:
  • Flytande språkkunskaper i svenska.
  • Arbetslivserfarenhet inom test och produktutveckling.

Ewellix erbjudande
Hos Ewellix blir du en del av ett bolag som befinner sig en spännande tillväxtresa där det finns goda möjligheter att utvecklas och växa tillsammans med bolaget. Du kommer bli del av ett team med god sammanhållning där ni tillsammans arbetar mot en mer hållbar framtid. Ewellix erbjuder kollektivavtal, 30 semesterdagar, friskvård, bonus samt arbetstidsförkortning.

Övrigt
Start: Omgående, enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, 100%.
Placering: Gamlestaden, Göteborg.
Lön: Fast lön + bonus, enligt överenskommelse.

Finner du tjänsten som Automation Engineer hos Ewellix intressant? Skicka in din ansökan idag då urvalet sker löpande, vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
14 juni 2023 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare