Automationsingenjör till Energy Machines!

Automationsingenjör till Energy Machines!

Nu har du möjligheten att bli en del av Energy Machines som i dagsläget befinner sig i expansiv fas. Har du ett genuint intresse för teknik, kunskaper inom PLC-programmering och vill arbeta som automationsingenjör på ett bolag som ligger i framkant i miljövänliga lösningar? Då kan rollen på Energy Machines vara något för dig, ansök redan idag!

Om tjänsten:
Friday söker för Energy Machines räkning en Automationsingenjör till deras team i Göteborg, de sitter i ljusa och fräscha lokaler på Lindholmen. De har en öppen och härlig företagskultur där de alltid ser till att hjälpa och stötta varandra. Energy Machines arbetar för en fossilfri framtid, där de genom egenutvecklade mjukvaru- och hårdvarulösningar driver utvecklingen inom deras verksamhetsområden framåt. Idag befinner sig Energy Machines i ett expansivt skede där de utöver sitt huvudkontor i Köpenhamn har etablerat sig på ett flertal ställen i Sverige och under 2022 etablerade de sig även i New York.

Som automationsingenjör på Energy Machines kommer du ingå i ett projektteam som skapar hållbara integrerade energisystem i större byggnader, där du kommer få vara delaktig i allt från ax till limpa. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir konstruktion, programmering, driftsättning och optimering av både nya och befintliga energisystemlösningar. Du kommer även ansvara för konstruktionsunderlag till underleverantörer för apparatskåp och elinstallation. Du kommer att vara en viktig del i bolaget, där du kommer att ha ett nära samarbete med VVS- och energiingenjörer för att bidra med din kunskap inom automation.

Vi söker dig som:
 • Har en högskole-/civilingenjörsexamen inom automation och mekatronik eller har motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Har goda kunskaper inom PLC-programmering.
 • Är flytande i svenska och engelska såväl i tal som i skrift då båda språken kommuniceras internt såväl som externt.
 • Besitter ett stort tekniskt intresse.
Det är meriterande om du tidigare har:
 • Erfarenhet av att arbeta med PLC programmering i PLC systemet Beckhoff.
 • Erfarenhet av att arbeta med kyl- och värmepumpsanläggningar.
Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in och trivas i rollen ser vi gärna att du som person är driven, tycker om att arbeta projektbaserat och har ett analytiskt förhållningssätt. Vidare tror vi att du är en lösningsorienterad, initiativtagande och proaktiv person. Därtill ser vi även att du kan arbeta både självständigt samt i team med en god samarbetsförmåga och noggrannhet.

Om kundföretaget:
Energy Machines arbetar för en fossilfri framtid, främst inom fastighetsbranschen men genomför även projekt inom industrin. Kärnan i bolagets lösningar är förbränningsfria integrerade energisystem baserade på kyl- och värmepumpsteknik. Energy Machines erbjudande till marknaden är att projektera, bygga och optimera dessa lösningar där de genom egenutvecklade mjukvaru- och hårdvarulösningar driver utvecklingen inom deras verksamhetsområden framåt, detta för att kunna leverera innovativa helhetslösningar till deras kunder. De arbetar med flera välkända kunder, exempelvis IKEA fastigheter, Skandia Fastigheter och Region Västerbotten.

Energy Machines är etablerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle och Köpenhamn. Under 2022 etablerade dem sig även i New York i samband med deras första projekt på Manhattan.

Efterfrågan på fossilfria hållbara lösningar ökar ständigt och Energy Machines är i ett expansivt skede. Kärnan i bolagets lösningar är förbränningsfria integrerade energisystem baserade på kyl- och värmepumpsteknik. Energy Machines har utvecklat deras egna mjukvaru- och hårdvarulösningar som driver utvecklingen inom deras verksamhetsområden framåt, detta för att kunna leverera helhetslösningar till deras kunder.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kunden och vår sida är att du efter denna period blir direktanställd av Energy Machines.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Rekryteringsansvarig: Bianca Lord
 • Lön: Fast månadslön
Om Friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 mars 2023 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?