Speditör till Elof Hansson, Göteborg

Speditör till Elof Hansson, Göteborg

Vill du bli en teammedlem i ett växande företag med ambitionen att bli den globala marknadsledaren? På vår avdelning Global Shipping kommer du att vara en viktig del av vår levande och internationella miljö med blicken mot framtiden.

Om tjänsten
Som speditör hos oss kommer du att ha en viktig roll i att stödja fraktbehoven för divisionerna Pulp, Paper och Troedsson inom Elof Hansson Trade AB. Ditt ansvar kommer att vara att samordna bokning av transporter med nyckelintressenter både internt och externt tex försäljning, kundservice, leverantörer rederier, terminaler, och åkerier. En klassisk speditörstjänst på många sätt men också en roll där vi lägger stor vikt vid att du är med och driver förändringar och skapar nya möjligheter.
  • Koordinera med sälj och inköp kring val av logistiklösning
  • Placera bokningar med rederi, åkeri och omlastningsterminal
  • Löpande koordinering med leverantör av material (pappers- och massa producenter) för stuff av containers
  • Drivande i planering av lastning av containers, lång- och kortsiktigt
  • Delta i den löpande utveckling av förbättrade arbetsrutiner och processer
  • Representera avdelningen i externa möten med leverantörer, kunder och den egna säljorganisationen i både Sverige och Europa
  • Fakturahantering
Du ingår i det globala bokningsteamet, tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och du hittar oss på Första Långgatan i centrala Göteborg.

Om dig
Du trivs med att ta ansvar för dina uppgifter där du genom noggrannhet och struktur hanterar dessa på bästa sätt. Du planerar och hanterar händelser genom god kommunikation, med ett lösningsorienterat mindset och god initiativförmåga. Som person är du driven och trivs i den digitala miljön.

För att bli framgångsrik i denna roll tror vi att du har utbildning inom spedition/logistik eller motsvarande. Du känner dig trygg i rollen som speditör och meriterande om du har jobbat med sjöfart. Då vi är ett internationellt bolag krävs det att du är flytande i både i svenska och engelska.

Vad erbjuder vi dig
Du kommer ingå i ett härligt team om fem personer som hjälper och stöttar varandra. En familjär företagskultur i ett internationellt bolag med goda möjligheter att utvecklas både i din roll och på sikt även i nya funktioner. Med en rad fina förmåner som friskvårdsbidrag, sommartid, eget gym och trevliga fredagsfrukostar vill vi måna om våra anställda.

” Vi har en miljö där teamwork är centralt och där vi ställer upp för varandra. Vi har roligt ihop och skrattar en hel del. Stämning är som på ett familjeföretag fast vi är en internationell koncern. Kanske är det en av anledningarna till att vi har så många medarbetare som väljer att vara kvar länge på Elof Hansson” Morten, chef för avdelningen.

Sök tjänsten
Vi söker nu dig som vill utvecklas med oss och som delar våra värderingar. Låter det intressant? I den här rekryteringen samarbetar Elof Hansson med Jerrie. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Kvist på 0723 33 88 26, karin.kvist@jerrie.se

Sista ansökningsdag är 2023-03-31 men vi ser gärna att din ansökan kommer in så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Logistik, Sjöfart
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Elof Hansson Group består av 3 affärsområden; Elof Hansson Trade, Elof Hansson International och Elof Hansson Properties. Elof Hansson Group har 255 anställda och 25 globala kontor. Genom att arbeta tillsammans över hela världen är det av största vikt att vi har en gemensam förståelse för vart vi är på väg. Vår vision är "att alltid förse affärspartners med mervärde och hållbara värden". Vår framgång på marknaden bygger inte på några hemligheter - vi är stolta över att hitta vägarna från bra till bäst i allt vi gör. Det bygger på kompetens, erfarenhet och seriositet. Läs gärna mer om oss på www.elofhansson.com