Hoppa till innehåll
Elis Design & Supply Chain Centre AB logotyp

Senior Supply Chain Planner

Publiceringsdatum
03 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Välj inte Elis om du inte gillar teamwork...

...men om du vill vara del av ett företag som är ledande inom cirkulära tjänster och tror på såväl individuell som kollektiv framgång - välkommen till oss!

Söker du en spännande tjänst i ett internationellt bolag? Är du dessutom på jakt efter ett jobb där du får användning av din fenomenala planeringsförmåga och tycker om förändring? Då kan du vara den vi söker som vår nya Supply Chain Planner till vårt huvudkontor i Göteborg!

Senior Supply Chain Planner
till vårt huvudkontor i Göteborg

Som Senior Supply Chain Planner hos Elis Design & Supply Chain Centre (f.d. Berendsen) kommer du främst att ansvara för att planera, prognostisera och styra delar av artiklarnas behovsbild på kort och lång sikt.

Elis Design & Supply Chain Centre ansvarar för produktion och distribution av arbetskläder inom norra Europa, i ungefär 20 olika länder.

Det är en spännande tjänst inom Supply Chain avdelningen. Du kommer att bli en viktig del i vårt planning team som består av fem personer. Rollen är under uppbyggnad då vi just nu är inne i en förändringsfas. Vi har precis bytt affärssystem till SAP. Organisationen kommer utvecklas under kommande år till att bli excellence center inom Supply Chain, så det kommer finnas spännande möjligheter att utvecklas inom.

Du kommer ha ett nära samarbete med övriga funktioner inom Supply Chain, kundtjänst, marknad, våra systerbolag och externa leverantörer. 

Vad har Anna Stakeberg Westheim, Supply Chain Manager, att säga om tjänsten och företaget?

”Vad kul att just du är nyfiken på denna roll! Jag jobbar som Supply Chain Manager och ansvarar för att vi som team säkerställer att produktionen, transporterna, lagerhanteringen/controlling och distributionen av våra arbetskläder görs på rätt sätt så att de kan nå rätt kund, i rätt tid och i rätt kvalitet!

Jag har varit i företaget sen oktober 2019 och har många års erfarenhet inom Supply Chain inom olika branscher. Att få vara en del av Elis-teamet är så spännande - det händer alltid mycket och att få vara i ett företag som genomgår ett paradigmskifte är inspirerande, spännande, utmanande och kul!

Som ledare fokuserar jag på att motivera teamet genom att få dem att känna sig trygga så att de kan presentera sitt bästa, gå mot uppsatta mål och trivas i sina jobb.”

Vad innebär rollen som Senior Supply Chain Planner?

 • Främst ansvara för att planera, prognostisera och styra delar av artiklarnas behovsbild på kort och lång sikt inom utvalda kategorier och/eller fabriker.
 • Du säkrar dina goda Plannerresultat genom att samverka med våra systerbolag för att fånga upp trender och tendenser i våra 20 olika länder, både på de lagerlagda och de kundspecifika plaggen.
 • Följa lagervärden, servicegrad och lageromsättningshastighet, analysera talen och föreslå åtgärder.
 • Prognostisera framtida behov och kommunicera dem till utvalda fabriker.
 • Bidra med input till vår S&OP process.
 • Analysera information och trender i vårt prognos- och inköpssystem Slim4.
 • Medverka i projekt som syftar till utveckling av system och rutiner.
 • Lägga inköpsorder till utvalda leverantörer.
 • Uppdatera produktionssiffror och ge input till olika typer av uppföljningar.
 • Etc.

Vem är du?
Vi ser att du som person har ett inre driv och är självgående i ditt arbete. Du är en analytiker som brinner för förbättringar för att möjliggöra försäljning och effektiva processer för verksamheten. Du har en stor kapacitet och förmåga att analysera för att kunna ta kloka beslut för företaget.

Vi ser gärna att du är strukturerad, noggrann och duktig på att kommunicera muntligt och skriftligt. Elis är ett företag i förändring - det innebär att du behöver vara flexibel, tackla förändring och kunna driva dig själv mot uppsatta mål. Då vår avdelning samverkar både med externa och interna parter är det viktigt att du är en team player!

Du har en ödmjuk framtoning, inspirerar dina kollegor och bidrar med glädje i jobbet.

Vad kan du?

 • Du har gärna en universitets- eller en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, logistik, inköp, planering eller liknande, gärna inom textil, alternativt flera års arbetslivserfarenhet från en roll med motsvarande arbetsuppgifter.
 • Minst fem års erfarenhet av en Planner-funktion.
 • Goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift är ett krav.
 • Goda kunskaper i Excel är ett krav, gärna kunskap inom makro.
 • Vårt prognos- och lagerpåfyllnadssystem är SLIM4 och vårt affärssystem är SAP, därför är kunskaper inom detta meriterande.
 • Erfarenhet att jobba med kläder och producenter i Asien är meriterande.

Varför ska du välja Elis?
Vi lever efter de värderingar som alltid har utgjort Elis ryggrad: Respekt för andra - Att vara en förebild - Integritet - Ansvar. De ger en referensram, som vägleder våra handlingar och inspirerar våra val. Förutom att få ingå i ett härligt glatt team så erbjuder vi löpande utveckling, såväl professionell som personlig.

Kontakt och ansökan
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Westheim, Supply Chain Manager på telefon 070-104 03 99.

Välkommen att registrera din ansökan med ett personligt brev och CV genom länken nedan. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag löpt ut - så skicka in din ansökan redan idag!

Sista ansökningsdag är söndagen den 16 juni 2024.

Välkommen med din ansökan! 

Elis Design & Supply Chain Centre AB is a company in the Elis group that develops and supplies companies with professional workwear and protective clothing. We develop, produce and distribute products and provide services within a broad spectrum of product segments with everything from t-shirts to protective clothing. Our office is located in Hisings-Backa. We are about 35 employees and our annual turnover is SEK 443 million. Production is located in Asia and Europe.

Elis Design & Supply Chain Centre AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 juni 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och rekryterar ledare och specialister inom sälj och marknad. Vi hjälper säljare, Key Account Managers, chefer och marknadspersonal ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp. 
https://register.masterhelp.se/candidate/signup