Junior Konceptutvecklare inom mekanik till Elektroautomatik!

Junior Konceptutvecklare inom mekanik till Elektroautomatik!

Är du ny i karriären och har kunskaper inom mekanik och en fallenhet för affärer? Vill du vara med på en spännande resa tillsammans med ett växande automationsföretag i framkant? Då är detta rätt karriärskliv för dig. För Elektroautomatiks räkning söker vi en Junior Konceptutvecklare inom mekanik till deras team i Göteborg. Välkommen in med din ansökan.

Om tjänsten:
Friday söker för Elektroautomatiks räkning en Junior Konceptutvecklare. Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör. De är en helhetsleverantör inom automation och har stor kompetens inom samtliga områden - från idé till slutgiltig produktion. Utöver ren automation erbjuder de även sina kunder AGV:er, konsulter, maskiner, service och utbildning genom sina olika affärsområden.

Som Konceptutvecklare hos Elektroautomatik erbjuds du ett omväxlande arbete med fokus på teknisk försäljning och framtagande av mekaniska koncept. Du kommer att tillhöra ett team om 12 personer, varav 4 sitter i Göteborg och resterande i Skövde. I teamet sker samarbete som en naturlig del av arbetet med den gemensamma ambitionen om att leverera bästa möjliga lösning för kund. Du kommer att utgå från kontoret i Göteborg och även genomföra kundbesök vid behov. Resorna förekommer främst i Sverige men kan också förekomma utomlands.

Arbetsuppgifter:
Hos Elektroautomatik kommer du att få jobba med välkända och världsledande företag som ligger i framkant när det gäller tekniska lösningar. Vissa av kunderna har god erfarenhet av automation medan andra behöver ditt stöd i processen med att bygga upp och bereda något helt nytt. Tillsammans med ditt team kommer du att skapa affärer i både välkända men också i helt nya industrier. Ditt ansvarsområde kommer att ligga på att ta fram mekaniska koncept och projekt utifrån kunds önskemål. När konceptet är bestämt utifrån både material, teknik, kompetens, krav, tidsplan och budget lämnar du över till tilldelad projektledare som tar vid.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Arbeta med nykundsbearbetning.
 • Uppehålla en god relation med befintliga kunder.
 • Ta fram mekaniska koncept och tekniska automationslösningar.
 • Bereda och ta fram prisuppskattningar samt kalkylera tekniska projekt
 • Ta fram offerter.
 • Ha en tät dialog med olika intressenter, både interna och externa.
 • Jobba för att upprätthålla ett tätt samarbete med övriga avdelningar på företaget.
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en avklarad eftergymnasial teknisk utbildning inom maskinteknik eller likvärdigt område alternativt:
 • Tar examen inom ovanstående område sommaren 2023.
 • Har erfarenhet av något 3D-verktyg.
 • Innehar B-körkort.
 • Är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift då båda språken kommuniceras internt likväl externt.
Det är meriterande om du:
 • Har kunskaper inom Inventor.
 • Har erfarenhet av robotprogrammering, PLC och/eller elkonstruktion.
 • Besitter erfarenhet av projektförsäljning och mekanisk konstruktion inom automationsbranschen.
 • Tidigare har arbetat med att leverera maskinutrustningar.
Vidare kommer stor vikt läggas vid personlighet där vi söker dig som har en stark egen drivkraft och ett sinne för affärer. Du är kommunikativ och trivs att arbeta i nära dialog med såväl kunder som kollegor. Du besitter även god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Du är duktig på att interagera, strukturera och synka ditt arbete tillsammans med andra på avdelningen. Vidare har du ett stort tekniskt intresse med en nyfikenhet på att lära dig mer.

Om kundföretaget:
Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör. De är en helhetsleverantör inom automation och har stor kompetens inom samtliga områden - från idé till slutgiltig produktion. Utöver ren automation kan de även erbjuda sina kunder AGV:er, konsulter, maskiner, service och utbildning genom våra affärsområden EA Mobile Robotics, EA Consultant, EA Machine, EA Service och EA Academy. Deras mål är att effektivisera och kvalitetssäkra kundernas produktion och logistik genom smarta automationslösningar. De har hög kompetens och är ett engagerat lag som levererar. Läs mer om Elektroautomatik här.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Elektroautomatik och vår sida är att du efter 6 månader blir direktanställd hos Elektroautomatik.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid, Möjlighet till hemarbete
 • Placering: Göteborg
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Kontaktperson: Sophie Tisell
 • Lön: Fast månadslön
OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Account Manager, Innesäljare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Friday Tech Recruitment
Sista ansökningsdag 24 apr 2023 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?