Sales Coordinator till Ekman & Co

Sales Coordinator till Ekman & Co

Med internationella relationer och affärer i fokus har du nu möjlighet att bli del av Ekman & Co AB - ett handelshus med lång historia och stor kompetens inom handel av skogsprodukter. Som Sales Coordinator placeras du i centrum för affären där du koordinerar och planerar för att affären genomförs i enlighet med vad som avtalats mellan säljare, köpare och leverantör.

Idag arbetar cirka 300 personer på Ekman, uppdelade på omkring 40 kontor med global spridning, varav 51 personer i Göteborg. Som Sales Coordinator blir du del av en avdelning bestående av 13 medarbetare. Mer specifikt kommer du ingå i gruppen som arbetar med handel av pappersmassa. Divisionen för pappersmassa är den största sett till volym och storlek, där samtliga arbetar utefter en geografisk indelning mot världens olika marknader.

Som handelshus arbetar Ekman med stort fokus på utveckling. Detta återspeglas i affären där digitalisering är en hjärtefråga, samt i medarbetarnas möjligheter att lära och utvecklas inom bolaget. Anställningen inleds med en gedigen introduktion där du tillsammans med ledaren för gruppen går igenom system och rutiner. Utöver detta blir du även tilldelad en fadder som följer dig genom hela upplärningen och introduktionen.

Om bolaget
Ekman & Co AB är en världsledande marknadsförings- och försäljningsorganisation vars fokus är den globala skogsindustrin. Sedan starten år 1802 erbjuder Ekman ett brett utbud av tjänster för sina globala kunder och leverantörer genom bland annat försäljning, marknadsföring, försäkring, riskhantering och logistik. Varje år hanterar Ekman mer än fyra miljoner ton skogsprodukter åt sina affärspartners i över 100 länder. Genom kompetent och motiverad personal har Ekman skapat sig ett starkt anseende som kännetecknas av pålitlighet, kompetens och service. Läs mer om bolaget på Ekmans hemsida.

Arbetsuppgifter
I dialog med säljare inom de geografiska områden du ansvarar över blir din huvudsakliga uppgift att koordinera och driva vidare den avtalade affären. Det innefattar ett brett ansvar för att all nödvändig dokumentation för affären finns och är korrekt. Detta kan exempelvis vara genom att upprätta avtal, säkerställa villkor och nödvändig dokumentation, bevaka och följa upp signering av avtal, upprätta exportdokument, remburser samt inkasso. Utöver det kommer du samarbeta med andra avdelningar internt så som logistikavdelningen i samband med bokning av transport och uppföljning av leverans, eller med finansavdelningen i samband med uppföljning av betalning.

Arbetet utförs till största del i ett samlat affärssystem samt via telefon- och mailkontakt med säljare, köpare och leverantörer.

Vi söker dig som
  • Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område, exempelvis ekonomi eller logistik
  • Upp till fem års arbetslivserfarenhet inom exempelvis ekonomi eller logistik är det meriterande
  • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift
  • Har god förmåga att lära och arbeta i affärssystem
För att passa i rollen som Sales Coordinator ska du vara en person som anstränger och anpassar sig för att bygga och förbättra samarbeten med andra i din omgivning. Detta innefattar även en god förmåga att lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Vidare är du noggrann, uppmärksam på detaljer i arbetet och mån om att fråga för att förstå. Du har en god förmåga att bibehålla ett lugn och snabbt prioritera mellan arbetsuppgifter, även då arbetstempot är högt.

Om rekryteringsprocessen & anställningen
Vänligen bifoga både CV och personligt brev i samband med din ansökan. Genom rekryteringsprocessen kommer löpande urval att tillämpas. Annonsen kan således komma att stängas ner innan tjänsten är tillsatt. För de kandidater som går vidare till urvals- och intervjufas kommer ett logiskt- samt personlighetstest att tillämpas.

Uppdraget är initialt ett konsultuppdrag på 6 månader med avsikt om eventuell förlängning eller anställning hos Ekman.
  • Omfattning: Heltid motsvarande 37,5 timmar/vecka
  • Arbetstider: 08:15-16:30 med möjlighet till flex och arbete hemifrån onsdagar samt fredagar (om arbetsuppgifterna och omständigheterna tillåter)
  • Start: Enligt överenskommelse, med hänsyn till uppsägningstid
  • Placering: Göteborg, Polhemsplatsen 5 (GP-huset)
  • Lön: Fast månadslön
  • Kontaktperson: Armin Rizvanovic
Om OIO
Vår passion är att hjälpa dig till rätt roll och arbetsplats. Vi är samtidigt medvetna om att du är kräsen och väljer med omsorg inför nästa karriärsteg, det skulle vi också göra. Därför arbetar vi dedikerat i rekryteringsprocessen för att lära känna dig och dina ambitioner. Vi tror nämligen att människor på rätt plats har större chans att nå sin fulla potential. Genom schyssta, okrångliga anställningsvillkor samt ett närvarande ledarskap arbetar vi därefter aktivt med ditt engagemang och din utveckling. På så vis strävar vi efter att bli en självklar karriärpartner för dig. We are as picky as you are.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Logistik, Sjöfart
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 maj 2023 (51 dagar kvar)