Meriterande sommarjobb inom logistik hos Ekman & Co

Meriterande sommarjobb inom logistik hos Ekman & Co

Med internationella relationer och affärer i fokus har du nu möjlighet att bli del av Ekman & Co AB - ett handelshus med lång historia och stor kompetens inom handel av skogsprodukter. Vi söker nu en sommarvikarie till logistikavdelningen som kan arbeta på heltid från och med mitten på juni till och med augusti, med en smygstart för upplärning från och med maj. Tjänsten riktar sig till dig som studerar logistik (eller liknande) på högskola eller universitet och vill bygga meriterande erfarenhet och relationer inför framtiden.

Du blir del av ett team där samarbete står i fokus, och som i dagsläget utgörs av fyra personer. Anställningen inleds med en introduktion då du börjar arbeta deltid i maj (cirka 1-2 halvdagar per vecka), med målsättning om att du har lärt dig grunderna inför övergången till sommar- och heltidsjobb i mitten på juni.

Om bolaget
Ekman & Co AB är en världsledande marknadsförings- och försäljningsorganisation vars fokus är den globala skogsindustrin. Sedan starten år 1802 erbjuder Ekman ett brett utbud av tjänster för sina globala kunder och leverantörer genom bland annat försäljning, marknadsföring, försäkring, riskhantering och logistik. Varje år hanterar Ekman mer än fyra miljoner ton skogsprodukter åt sina affärspartners i över 100 länder. Genom kompetent och motiverad personal har Ekman skapat sig ett starkt anseende som kännetecknas av pålitlighet, kompetens och service.

Idag arbetar cirka 300 personer på Ekman, uppdelade på omkring 40 kontor med global spridning, varav 51 personer i Göteborg.

Läs mer på Ekmans hemsida.

Arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga ansvar som logistiker kommer vara att bistå de globala affärsområdena med logistiktjänster kopplat till sjö, väg och järnväg. Arbetet kommer innebära täta samarbeten med samtliga interna affärsavdelningar samt externa leverantörer - alltid med fokus på att hålla hög servicenivå.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:
 • Genomförande av interna kunders logistikförfrågningar
 • Hantera globala fraktförfrågningar för alla transportsätt
 • Hantera och ansvara för administrationen kring exportbokningar med bruk, speditörer, rederier och terminaler
 • Registrera skeppningar i det interna operativsystemet
 • Vårda och upprätthålla interna samt externa kundrelationer
Vi söker dig som
 • Studerar på högskola eller universitet inom relevant område (exempelvis ekonomi eller logistik) och har minst två år kvar på studierna
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och är mycket bekväm med engelska, både i tal och skrift
 • Har god förmåga att lära och arbeta i affärssystem
Om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom spedition/logistik är det meriterande, särskilt om du har arbetat med containerfrakt/sjöfrakt eller i en verksamhet som hanterar skog/pappersmassa.

För att passa i rollen som logistiker ska du vara en person som har en god förmåga att hitta lösningar och anpassningar när det oförutsedda sker och den ursprungliga planeringen inte håller. Vidare är du noggrann, uppmärksam på detaljer och eventuella avvikelser. Du är mån om att förstå och gå till botten med dina frågor och funderingar för att på så vis säkerställa hög kvalitet i alla led. Då tjänsten innehåller många kontaktytor (ofta internationella) är det även av största vikt att du är en kommunikativ person som med trygghet tar för sig och söker kontakt med andra.

Om rekryteringsprocessen & anställningen
Uppdraget är konsultuppdrag där du inledningsvis kommer arbeta på deltid (från och med maj), och sedan övergå till ett heltid under sommarveckorna. Du kommer att bli behovsanställd på OIO, men arbeta på Ekman som konsult.

Vänligen bifoga både CV och personligt brev i samband med din ansökan. Genom rekryteringsprocessen kommer löpande urval att tillämpas. Annonsen kan således komma att stängas ner innan tjänsten är tillsatt.
 • Omfattning: Heltid (37,5 timmar per vecka) mellan vecka 25-34 samt deltid (1-2 halvdagar per vecka) mellan vecka 18-24
 • Arbetstider: Kontorstider, endast vardagar
 • Start: Maj 2023
 • Placering: Göteborg, Polhemsplatsen 5 (GP-huset)
 • Lön: Timlön (behovsanställning)
Om OIO
Vår passion är att hjälpa dig till rätt roll och arbetsplats. Vi är samtidigt medvetna om att du är kräsen och väljer med omsorg inför nästa karriärsteg, det skulle vi också göra. Därför arbetar vi dedikerat i rekryteringsprocessen för att lära känna dig och dina ambitioner. Vi tror nämligen att människor på rätt plats har större chans att nå sin fulla potential. Genom schyssta, okrångliga anställningsvillkor samt ett närvarande ledarskap arbetar vi därefter aktivt med ditt engagemang och din utveckling. På så vis strävar vi efter att bli en självklar karriärpartner för dig. We are as picky as you are.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Logistik, Sjöfart
Typ av anställning Deltid, Säsongsjobb
Sista ansökningsdag 20 mars 2023 (39 dagar kvar)