Serviceingenjör

Serviceingenjör

Serviceingenjör
Göteborg

Vill du ha en meningsfull dag på jobbet och arbeta för att skapa teknik för livet? Då är detta jobb för dig. Varje liv är unikt och vår viktigaste uppgift på Dräger är att skydda, stödja och rädda människor - dag ut och dag in.

Dräger är ett väletablerat företag som kännetecknas av produkter med hög kvalité. Som resande serviceingenjör hos oss får du utbildning och certifiering i de produkter du kommer arbeta med, baserat på den allra senaste tekniken. Du får även möjlighet att vidareutvecklas inom nya områden och produkter. Vi ger stort utrymme för innovativa idéer och frihet under ansvar.

Vad har Jan Helge Bjerke, Nordic Service Manager Hospital att säga om Dräger?

"Jag började som servicetekniker i Norge för ungefär 14 år sedan. Jag har alltid haft ett tekniskt intresse och trivs med att arbeta med människor.

Det pågår en digitalisering av sjukhus och Dräger är ett företag som vill vara med i utvecklingen. Det mest stimulerande med jobbet som servicetekniker är vetskapen om att våra produkter kan rädda någons liv, dagen efter att jag installerat eller servat dem.

Den största fördelen med att arbeta på Dräger är känslan av att alla som arbetar på företaget är som en stor familj, oavsett var i världen man befinner sig."

Arbetsuppgifter
Rollen som serviceingenjör är flexibel och du kommer kunna planera och strukturera dina resor och egen tid i väldigt stor utsträckning. Fokus kommer att vara service, driftsättning, underhåll och inspektion av våra produkter inom medicinsk teknik ute på fältet på olika sjukhus. Du utgår från hemmet och reser till våra kunder som finns i regionen runt Göteborg, men även andra delar av Sverige kommer att bli aktuellt. 

 • Daglig kontakt med kunder för att ge support och felavhjälpning
 • Felsökning och service
 • Akuta driftstopp inom ditt ansvarsområde
 • Ta fram åtgärdsförslag för att minimera akuta insatser  
 • Konsultativa uppdrag där man assisterar kunder med rekommendationer för service och reservdelar
 • Konfigurering av utrustning inför upphandling och kundevent 
 • Administrativa uppgifter som görs i vårt CRM-system

Din profil
Du som söker tjänsten som serviceingenjör är van att ta eget ansvar och arbeta självständigt. Som person är du positiv och har en hög servicekänsla för att bemöta våra kunder på ett professionellt sätt. Du är en lösningsorienterad person som är van vid att jobba med utveckling och förbättring. Du trivs med att resa och träffa nya kunder.

 • Eftergymnasial utbildning inom teknik eller likvärdig erfarenhet
 • Några års erfarenhet som resande serviceingenjör är meriterande
 • Förmåga att planera, prioritera och organisera arbetet
 • Meriterande om du har erfarenhet av medicinsk teknik
 • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort är ett krav

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Malou Magnusson, tel.0707-588745, och Maria Ahlén, tel.0708-490288, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om Dräger
Dräger är ett världsledande familjeföretag inom säkerhetstekniska produkter, med huvudkontor i Lübeck. Sedan 1889 har Drägers produkter skyddat och räddat liv inom sjukvården, industrin, räddningstjänsten, försvaret och ordningsmakten. Dräger är ett stabilt företag som med hjälp av sitt varumärke och organisation gjort avtryck genom historiens gång. Dräger finns representerade i mer än 50 länder med ca 15 000 anställda och produkterna finns i över 190 länder. I Norden är man ca 180 st anställda med kontor i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer om bolaget på www.dräger.se

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 1 mars 2023 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.