Hoppa till innehåll
Ansök nu
Har du ett stort tekniskt intresse och värdesätter kunskapsdelning? Är du erfaren inom styrsystem och besitter god kunskap kring bearbetning av maskiner? Vill du arbeta på resande fot och bredda din kompetens inom olika maskiner inom industrin? Då kan tjänsten som Applikationstekniker hos DMG MORI Sweden vara rollen för dig!

Om DMG MORI Sweden
DMG MORI erbjuder produktionslösningar för skärande bearbetning, laserbearbetning, additiv tillverkning samt digitala lösningar för verkstads produktion. De finns representerade i hela världen med 154 lokala sälj- och servicebolag. De har totalt 14 fabriker som tillverkar produktionsutrustning och de flesta tillverkningsenheterna finns i Japan och Tyskland. Det svenska huvudkontoret hittar du i Västra Frölunda utanför Göteborg. Säljare, servicetekniker samt applikationstekniker är spridda i hela Sverige och utgår hemifrån. Deras lokala serviceorganisation omfattar ca. 25 personer där merparten är resande servicetekniker.

Om tjänsten som Applikationstekniker
Som Applikationstekniker på DMG MORI kommer du att arbeta i en kundnära nyckelfunktion för att säkerställa korrekt användning av installerad produktion- och maskinlösning genom att visa, vägleda och utbilda.

Din arbetsvecka börjar på hemmakontoret där du ser över din planering för kommande arbetsdagar. En installationskoordinator kommer att ge dig information om vilken kund du ska träffa samt vad för typ av maskin som utbildningen gäller. Väl ute hos kund kommer du att hålla i en anpassad 1–3,5 dagars utbildning för en mindre grupp med maxantal på fyra personer. Ni kommer att gå igenom maskinens mjuk-och hårdvarufunktioner och säkerställa att operatörerna förstår hur dialog-/styrsystemet fungerar. Efter varje utbildningstillfälle gör du en servicerapport för att dokumentera vad ni har gått igenom samt utför annan relevant tillhörande administration.

I rollen kommer du huvudsakligen att resa inom Sverige med fokus på kunder från Stockholm och neråt. Övernattningar i tjänsten förekommer vilket förutsätter att du har möjlighet att vara på resande fot större delen av arbetsveckan.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Utbilda DMG MORI’s kunder inom olika maskiners funktioner kopplat till mjuk-och hårdvara.
• Skriva servicerapporter och utföra övrig administration.

Om dig
Vi söker dig som har någon typ av teknisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig och som har minst ett par års erfarenhet av bearbetning och programmering av maskiner. Du är en van användare av styrsystem och har arbetat i något av följande: Siemens, Heidenhain, Mitsubishi, Fanuc och/eller Mazatrol. Vidare behöver du behärska flytande svenska i tal och skrift samt kunna göra dig förstådd på engelska. För rollen behöver du inneha körkort B.

För att lyckas i tjänsten söker vi dig som har ett stort intresse för teknik och som tycker om att dela med dig av din kunskap. Du ser positivt på att bygga goda relationer och är uppmärksam inför kundens behov. Du har en god förmåga att planera och strukturera upp dina arbetsdagar samtidigt som du har ett flexibelt förhållningssätt. Vidare är du trygg i dig själv och ditt eget sällskap samt uppskattar att arbeta på resande fot.

Viktigt för tjänsten är:
• Ett starkt tekniskt intresse samt arbetslivserfarenhet av att bearbeta och programmera maskiner.
• Erfarenhet av något av följande styrsystem: Siemens, Heidenhain, Mitsubishi, Fanuc och/eller Mazatrol.
• Att du vill och har möjlighet att resa och övernatta fyra dagar i veckan.

DMG MORI Sweden’s erbjudande
Hos DMG MORI blir du en del av ett tryggt och innovativt bolag som har kvalitet i fokus. Du kommer till ett härligt och kompetent team som delar kunskap med varandra och som alltid finns ett samtal bort. Du kommer att få en gedigen introduktion av rollen och erbjuds ett gäng trevliga förmåner, så som: Friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, en konkurrenskraftig förmånsbil och kollektivavtal.

Övrigt
Start: Omgående, enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, 100%
Placering: Flexibelt mellan Stockholm och Malmö.
Lön: Enligt överenskommelse.

Finner du tjänsten som Applikationstekniker intressant? Skicka in din ansökan idag, vi ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 okt. 2023 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare