Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Platschef till Din Bil -Volkswagen, Grafiska Vägen i Göteborg

Om företaget
Din Bil är en del av Porsche Holding Salzburg GmbH och ett helägt dotterbolag till Volkswagen AG. Vi erbjuder ett brett utbud av bilar från Volkswagen-koncernens olika varumärken och modeller, som Volkswagen personbilar, Volkswagen Transportbilar, ŠKODA, Seat, Cupra, Audi, Porsche. Vi har verksamhet i fyra regioner i Sverige: Stockholm, Göteborg, västra Skåne och Gävleborg-Dalarna. Vi har totalt ca 2400 medarbetare i hela Sverige och i dagsläget sysselsätter vi ca 400 medarbetare fördelat på flera anläggningar i Göteborgsregionen.

Till Din Bil Volkswagen Grafiska vägen söker vi nu en jordnära och driven Platschef med helikopterperspektiv och som skall ta ett helhetsgrepp över vår verksamhet. Här är vi ett team som omfattar fyra avdelningar - bilförsäljning, reservdelar, skadeverkstad och allmän verkstad. Vårt team består vidare av ca. 140 medarbetare och kollegor och vi brinner allesammans för att göra våra kunder, privatpersoner, företag och organisationer riktigt nöjda! Drivs du av att utveckla långsiktiga, hållbara affärsrelationer samtidigt som du ”coachar” ditt team av kompetenta och kundorienterade medarbetare så kan vi kanske matcha varandra.

Tjänstebeskrivning
Som vår Platschef kommer du att vara ytterst ansvarig över vår största anläggning i Göteborgsområdet på Grafiska vägen men också vara en stor del i att driva och utveckla hela regionen tillsammans med dina kollegor i Göteborgs ledningsgrupp. Du kommer att arbeta såväl strategiskt som operativt och utveckla vår affär mot nöjda kunder. Ditt team kommer att bestå av ca. 140 kollegor och medarbetare som du leder genom 5 direktrapporterande avdelningschefer som samtliga har god erfarenhet och hög kompetens inom respektive verksamhetsområde.

Arbetet innefattar fullt budget- och resultatansvar för den egna verksamheten och som en del i hela regionen. För att nå resultaten kommer du såväl enskilt som tillsammans med dina avdelningschefer att sätta mål samt utarbeta strategier, handlingsplaner och budget för respektive avdelning. Ansvar för arbetsmiljö, skyddsfrågor samt yttre miljö är också en viktig del i arbetet samt att arbeta i enlighet med företagets miljöpolicy, arbetsmiljöpolicy, kvalitetspolicy och mål.

Vår bransch genomgår en spännande förändringsresa och det är därför viktigt att du som delaktig i regionledningen drivs av att bidra till att proaktivt driva regionfrågor framåt på bästa sätt och med helhetsperspektiv i fokus. Häri ligger ansvar för ett strategiskt kontinuerligt förädlingsarbete i syfte att säkerställa bästa kvalitet mot våra kunder, samt produktivitet och lönsamhet för verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av och tidigare drivit en verksamhet med kunderna i fokus samt under tillväxt och med goda resultat

Du är en trygg ledare och har tidigare lett genom underställda chefer, under några år och har ett uttalat ”coachande” ledarskap där du lyft dina medarbetare till ytterligare och högre nivåer. Vidare så har du lett förändringsprocesser. Du har en synnerligen god kommunikativ kompetens och känner dig hemma i både större, mera omfattande presentationer inför en större grupp som i enskilda och svåra samtal. Erfarenhet från att ha arbetat i en större organisation samt fordonsbranschen är meriterande liksom formell bakgrund på eftergymnasial nivå inom för tjänsten relevanta områden. Slutligen har du B-körkort, goda kunskaper i Officepaketet samt i både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person har du förmåga att se och ta ett helhetsgrepp över verksamheten. Att göra bra affärer och nå resultat med fokus på kundnöjdhet är en stark drivkraft hos dig.

Du är lösningsorienterad, effektiv och strukturerad i ditt arbete och med din sociala kompetens har du lätt för att skapa kontakter och utveckla relationer.

Vidare är du analytisk, har mod och känner dig bekväm i att fatta egna beslut samt är prestigelös och har en hög grad av integritet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt engagemang.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför en verksamhet. Din Bil eftersträvar jämställdhet och mångfald.

Ansökan
Känner du att detta stämmer in på dig är du välkommen med din ansökan senast 18:e augusti. Din Bil Sverige genomför enligt gällande rekryteringsprocess i samtliga rekryteringar en kontroll av CV/Meritförteckning, vitsord och vandelsprövning innan anställning. Denna rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR Business Partner Helen Jerrebäck helen.jerreback@dinbil.se

Du är mycket Välkommen med din ansökan!
Din Bil Sverige AB Din Bil Göteborg logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren