Teknisk säljare

Teknisk säljare

Teknisk säljare / Projektsäljare
Göteborg / Västra Sverige

Datalogic är en global teknikledare inom marknaderna för automatisk datafångst och fabriksautomation, specialiserat på design och produktion av streckkodsläsare, mobila datorer, sensorer för detektering, mätning och säkerhet, RFID, vision och lasermarkeringssystem.

I Sverige är vi ett litet familjärt företag där vi som team arbetar tätt med varandra och du som arbetar med oss har stor möjlighet att påverka och föra oss framåt.

Om tjänsten
Som teknisk säljare hos oss på Datalogic Automation AB kommer du styra självständigt över din arbetsdag, du planerar och genomför din försäljning utifrån företagets riktningar och dina förutsättningar. Dina kunder finns inom den tillverkande industrin och inom transportindustrin och du har stort fokus på att utveckla befintliga kunder samt nya affärsmöjligheter.

I ditt arbete ingår att analysera behov och tillsammans med produktansvarig ta fram tekniska lösningar för kunden. Ditt geografiska område innefattar Västra Götaland, Halland och delar av Sydöstra Sverige. Lämplig bostadsort är inom distriktet. 

Vad har Johan Cornsköld, VD Sverige att säga om hur det är att jobba på Datalogic? 

"Vi är ett multinationellt företag med 3 000 anställda där vi omsätter ca 650 miljoner euro per år. Samtidigt är vi ett litet team här i Sverige med 14 anställda, som arbetar tätt med varandra där alla är med och driver framåt."

Läs mer om vad Johans kollega har att säga om tjänsten och företaget på https://career.masterhelp.se/datalogic

Vi erbjuder
Som teknisk säljare hos oss kommer du vara en del av ett världsledande företag där din uppgift är att få den svenska marknaden att växa med hjälp av intressanta och konkurrenskraftiga produkter.

Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i ett välfungerande team. Du kommer få en omfattande introduktion i Malmö och så småningom även i Italien. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Karlskoga och i Malmö där vårt huvudkontor i Sverige ligger.

Din profil
För att lyckas i rollen som teknisk säljare krävs ett stort tekniskt intresse eller utbildning. Samt att du är utåtriktad, strukturerad och motiveras av att skapa mervärde och vidareutveckla kundrelationer.

Det är viktigt att du:

  • Har ett stort tekniskt intresse eller utbildning
  • Tar eget ansvar att driva affärer framåt
  • Trivs med självständigt arbete
  • Har erfarenhet från liknande teknisk roll med antingen sälj eller kundansvar
  • Förståelse för el- och kopplingsscheman är det meriterand
  • Skriver och talar engelska och svenska obehindrat

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolens rekryteringskonsult Kim Storm. Du når Kim på tel. 031-7045182. 

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Datalogic är en italiensk världsledande tillverkare av streckkodsläsare, handdatorer, sensorer, lasermärkare och Vision-system. Vi är ett globalt teknikföretag och marknadsledare inom automatisk datainsamling och processautomation. Idag har Datalogic Group mer än 3 000 anställda över hela världen, distribuerade i 28 länder, med 10 tillverknings- och reparationsanläggningar i USA, Brasilien, Ungern, Slovakien, Italien, Kina, Vietnam och Australien. Koncernen har sitt huvudkontor i Bologna, Italien.

Läs mer om oss på: www.datalogic.com.

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Account Manager, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.saljpoolen.se
Sista ansökningsdag 6 apr 2023 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!