Försäljningsingenjör Vibrationsteknik

Försäljningsingenjör Vibrationsteknik

Vi på Christian Berner nöjer oss inte med att tillhandahålla rätt produkter från ledande leverantörer, utan erbjuder tjänster som gör att du alltid kan förvänta dig någonting mer. Våra produkter, vår höga servicegrad och vår kompetens förbättrar industrier över hela Norden. Att köpa tekniska komponenter, material och avancerad utrustning är en process som ofta involverar många beslut. Med över 120 års erfarenhet som strategisk partner och rådgivare mellan tillverkare och kunder strukturerar och effektiviserar vi beslutsprocessen.

Om rollen

Vi söker nu vår nästa Försäljningsingenjör till vårt affärsområde Vibrationsteknik. Rollen innebär konsultativ, långsiktig och komplex teknisk försäljning av vibrationsdämpande lösningar inom segmenten Infrastruktur och Bygg. Dina kunder och kontaktytor består av föreskrivande led; konsulter, konstruktörer och akustiker samt byggherrar och entreprenörer. Många av slutkunderna inom infrastruktur finns inom den offentliga sektorn och för att lyckas i rollen är proaktiv bearbetning gentemot dessa en nyckel. I din roll som försäljningsingenjör blir du en trusted adviser inom vibrationsteknik, deltar i olika branschforum och blir en ambassadör för ditt produktområde även internt - du får gärna ha intresse för samhällsutveckling och trender inom bygg/infrastruktur!

Våra försäljningsprocesser är långa gentemot infrastruktursegmentet (ofta mer än ett par år!), vilket förutsätter att du är en uthållig person som har förståelse för hur du ska driva vår affär framåt tillsammans med ovan nämnda intressenter/kundgrupper, för att slutligen ro affären i hamn. Tjänsten innebär även nära dialog och samarbete med våra leverantörer, som är premiumaktörer inom sin nisch. Säljcyklerna inom byggsegmentet kan dock vara snabbare vilket skapar en bra balans och en dynamisk vardag.

Du utgår från vårt huvudkontor i Mölnlycke utanför Göteborg och du har ett nationellt segmentsansvar. Det innebär resor i tjänsten, ca 50 resdagar med övernattning per år.

Om dig
För att lyckas i rollen som försäljningsingenjör hos oss på Christian Berner, förstår du vår affärslogik och har en mycket god teknisk förmåga. Du behöver inte ha erfarenhet från Vibrationsteknik specifikt, utan kan komma från ett annat tekniskt produktområde där det finns synergier. Det innebär att vi gärna ser att du har bearbetat konsultledet sedan innan, är van att hålla dragningar för konsulter och vara tydlig med kundvärdet. Erfarenhet från Infrastruktur och/eller byggsegmentet är även viktigt, då det skapar förutsättningar att kunna sätta dig in i våra kunders verksamheter. Extra meriterande är om du har erfarenhet av Spårvägs- eller Järnvägsentreprenörer i någon form.

Vidare är du förtroendeingivande, driven, analytisk, strukturerad person som är stolt över att vara kundens och organisationens expert och sätter stort värde på egen utveckling, både professionell och personlig.

Kompetenser
 • Gedigen erfarenhet av teknisk försäljning inkl. bearbetning av konsulter B2B inom Infrastruktur/Bygg/Akustik
 • Erfarenhet av försäljning gentemot offentlig verksamhet är meriterande
 • Ingenjörsexamen eller relevant yrkeserfarenhet som gör att du har god teknisk förståelse
 • Erfarenhet av längre säljprocesser och projektförsäljning med många kontaktytor
 • Strukturerat arbetssätt och en van användare av CRM-verktyg
 • Vana av att resa på ett större geografiskt område och är strukturerad, initiativtagande och skicklig på att planera din tidEtt tydligt affärsdriv och identifierar dig med våra värdeord; engagemang, spetskompetens och service
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska, då kommunikationen med leverantörer sker på engelska. Extra meriterande är om du dessutom talar tyska!
 • B-körkort
Vi erbjuder
 • Chansen att vara en del av ett välrenommerat företag och en koncern med det bästa av två världar; vi har en anrik historia med en expansiv tillväxtresa framför oss - klart du ska med!
 • En utvecklande och stimulerande roll som försäljningsingenjör, en nyckelroll för Christian Berners affärsområde Vibrationsteknik
 • Frihet under ansvar där du ges möjligheten att fokusera på det du älskar allra mest; teknisk försäljning!
 • Möjligheten att utvecklas tillsammans med oss och bli en del av ett kompetent och varmt säljteam
Känner du att den här annonsen är skriven för dig? Då ska du ansöka redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristin Axelsson på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan - finns annonsen kvar så är den fortfarande sökbar! Alla inledande intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video - med fysiska möten med Christian Berner innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 23 feb 2023 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.