Hoppa till innehåll
Centric Professionals AB logotyp

Driven och social onsite-tekniker

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som engagerad och drivande onsite-tekniker kommer du att tillhandahålla användarsupport och teknisk support i en Microsoftbaserad företagsmiljö. Du blir ansvarig för att felsöka och lösa problem relaterade till stationära och bärbara datorer, skrivare, smartphones samt hantera Windows 7/8, Office/Outlook och Windows Server/Klient. Din roll blir avgörande för att hålla tekniken i toppskick och säkerställa en problemfri arbetsmiljö.

För att trivas i rollen är det viktigt att du har ett B-körkort då du kommer att hantera ärenden på olika platser i Göteborg och runt om i Sverige.

Din profil
För att klara av jobbet ser vi att du har följande kunskaper och erfarenheter med dig sedan innan:

  • Minst 3 års erfarenhet av användarsupport, helst nära tekniken, i en Microsoftbaserad företagsmiljö
  • Erfarenhet av Windows server och goda kunskaper i Active Directory och Group Policy (GPO)
  • Erfarenhet av Office 365 och Azure
  • Kunskap inom klient VPN-lösningar
  • Goda kunskaper inom nätverk (LAN/WLAN)
  • Erfarenhet av MS Office och printlösningar
  • Gymnasial eller eftergymnasial utbildning inom IT
  • Erfarenheter av att arbeta med stationära och bärbara datorer, skrivare, smartphones samt erfarenhet av klientinstallationer
  • B-körkort

Ansök redan idag! Ladda upp ditt CV tillsammans med en personlig presentation som beskriver ditt intresse och hur du uppfyller kraven för rollen. Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi kan erbjuda dig
På Centric får du de verktyg du behöver för att nå dina mål. Vi erbjuder alla våra konsulter kvalificerade utbildningar och certifieringar inom den senaste tekniken. Vi sätter stort värde på att våra medarbetare hela tiden ska fortsätta att utvecklas. Därför erbjuder vi dig möjligheten att lägga upp en individuell utbildningsplan, där vi bekostar såväl studiematerial som själva certifieringarna. Under din utveckling kommer vi matcha din kompetens mot rätt uppdrag i takt med att du avancerar.

Mer om oss
Centric är ett IT-företag med 380 anställda, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro. Vi specialiserar oss på uthyrning av generalister och förmedling av specialister samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom retail. Vi är medlem i Almega Kompetensföretagen och följer deras tecknade kollektivavtal med Unionen.

Kontakt information
Har du några frågor kring tjänsten? Kontakta Mathias Gyllander på tfn: 0734-159 368 eller mathias.gyllander@centric.eu

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
22 juli 2023 (49 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Är du redo att ta steget in i en dynamisk arbetsmiljö och kanalera din passion för att hjälpa människor med deras tekniska behov? Då har vi den perfekta rollen för dig! Vi erbjuder en spännande och utvecklande karriärmöjlighet där du kan växa och utnyttja dina kunskaper inom IT-support.
Till ett uppdrag hos en av våra kunder i Göteborg söker vi just nu en entusiastisk och ambitiös person som har erfarenhet av att arbeta nära tekniken och som brinner för fortsatt utveckling. Du älskar utmaningen med att felsöka och trivs i en social miljö där service och bemötande är i fokus. Som en del av vårt onsite-team kommer du att stödja och hjälpa organisationen med allt från skrivare, datorer till nätverk.

Som konsult på Centric får du en trygg anställning och samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet på uppdrag hos våra kunder. Din konsultchef stöttar dig i din utveckling där du hela tiden fyller på med nya erfarenheter och kunskaper. En utmärkt möjlighet att göra karriär.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare