Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Teknisk supportspecialist CAD/CAM till TRUMPF

Ansök nu

Är du tekniskt lagd och har erfarenhet av att arbeta med produktionsmaskiner? Trivs du i en roll där du får arbeta brett med flera ansvarsområden? I den här rollen blir du en del av ett marknads- och teknologiledande bolag inom verktygsmaskiner och laserteknik där du får arbeta med nästa generations teknologi. TRUMPF erbjuder dig en familjär företagskultur där du får utvecklas brett!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos TRUMPF.

Om företaget


TRUMPF Maskin AB grundades 1984 och är ett högteknologiskt företag som tillhandahåller verktygsmaskiner och plåtbearbetningsmaskiner av högsta kvalité och service till sina kunder. De tillhör den tyska och familjeägda koncernen TRUMPF GmbH, och som ett oberoende familjeföretag erbjuder de dig frihet och förtroende att förverkliga dina idéer i praktiken. Med dig ombord vill de driva på digitaliseringen av tillverkningsindustrin. Deras passion och kreativa drivkraft med egenutvecklad teknik säkerställer att de är en innovativ kraft - med närmare 18 000 anställda på över 70 platser över hela världen. Sverigekontoret är beläget i Alingsås och kunderna finns i Sverige och Norge. Idag arbetar runt 70 personer i den nordiska verksamheten. De värdesätter sina medarbetares kompetensutveckling högt och erbjuder konkurrenskraftiga villkor och attraktiva förmåner. TRUMPF agerar som marknadsledare i en växande marknad med stor tillväxt och goda framtidsutsikter! Läs gärna mer på deras hemsida här

Arbetsuppgifter

I rollen som Teknisk supportspecialist har du en övergripande roll där du supporterar kring alla TRUMPF’s teknologier som är ute hos kund. Det är en bred roll med fyra olika ansvarsområden som innefattar teknisk support, utbildningar, servicestöd och säljstöd.

Vad gäller det supporterande området fokuserar du på support av verktygsmaskiners produktionssystem och mjukvara. Det innefattar arbetsuppgifter som felsökning, konfigurering och nätverksmappning. Därtill ansvarar du för installationer och uppdateringar av produktionsmjukvaran i maskinerna. Supporten sker mestadels remote från kontoret i Alingsås men även på plats hos kund. Du får dina ärenden genom service- och ärendehanteringssystemet inom bolaget eller, om det berör nyinstallation, via projektkontoret. I takt med att du växer in i rollen blir en viktig del av arbetet att utbilda kunderna i hur man arbetar i maskinens produktions- och programmeringssystem. I rollen ingår även säljstöd där du håller i demos för kunder och bidrar med din kunskap vid upphandlingar.

Vidare tillhör du ett team om tre kompetenta kollegor som du även får introduktion av, tillsammans täcker ni arbetsområdet Sverige och Norge. Möjligheterna är stora att utvecklas och utbildas inom bolaget där en del utbildningar sker på någon av TRUMPF’s europeiska siter. Resor är en naturlig del av tjänsten då du besöker kunder för teknisk support och utbildningar, detta rör sig om 40-50 övernattningar per år.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Arbetslivserfarenhet av att arbeta med produktionsmaskiner som operatör, beredare, automationstekniker eller servicetekniker
* Erfarenhet av att arbeta med CAD/CAM beredning eller programmering inom tillverkningsindustrin och produktionssystem
* Allmän IT-kunskap av exempelvis databaser, brandväggar, nätverk, licenshantering, installationer, felsökning
* Obehindrad i tal och skrift på svenska och engelska
* B-körkort

I din roll som Teknisk supportspecialist informerar du och utbildar andra, varpå det är viktigt att du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du drivs av att hjälpa och serva kunder och du behåller fokus i ditt arbete. Som person är du uppmärksam, tillmötesgående och serviceinriktad. När du pratar med kunder har du alltid en lösningsorienterad inställning till deras problem och frågor, och motiveras av att lösa problem på ett pedagogiskt sätt. Vi söker dig som trivs i en dynamisk miljö med varierade arbetsuppgifter och gillar att arbeta självständigt. Därtill är du duktig på att arbeta i projektform och med andra, samtidigt tar du stort ansvar för dina uppgifter och driver ditt eget arbete framåt.

Övrig information

Start: Enligt Överenskommelse
Plats: Alingsås
Lön: Enligt Överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 nov. 2023 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare