Hoppa till innehåll

Teknisk projektingenjör till Schneider Electric

Är du en passionerad problemlösare med en stark teknisk bakgrund? Schneider Electric söker nu en talangfull lagspelare att ansluta till deras team i rollen som teknisk projektingenjör. Som en global ledare inom energihantering och automation erbjuder de en dynamisk arbetsmiljö och spännande möjligheter för professionell tillväxt.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Schneider Electric Sverige AB.

Om företaget

Schneider Electric är ett väletablerat företag med över 130 000 anställda från Luleå i norr till Lund i söder. Nationellt arbetar dem sammansvetsat hand i hand med sina lokala kontor som präglas av mångfald, engagemang och närvaro. Schneider Electrics syfte är att effektivisera och skapa det mesta ur våra energiresurser på ett hållbart sätt, samtidigt som dem kombinerar energi och digital teknik till en tillgång som passar bra i vårt alltmer digitaliserade samhälle. De har rankats som ett av världens 50 mest hållbara verksamheter. Schneider Electrics driver digital transformation genom att integrera världsledande process- och energiteknik för att förverkliga sina kunders fulla potential.

Deras erbjudande till dig är ett självständigt, roligt och omväxlande arbete med frihet under ansvar och en möjlighet att vara med och påverka under en spännande tillväxtresa. Hos dem är det viktigt att man trivs och känner motivation att gå till jobbet. Du kommer att arbeta i ett internationellt marknadsledande företag med stort fokus på individuell tillväxt, utbildning och många intressanta utvecklingsmöjligheter.

Se mer om Schneider Electric här

Arbetsuppgifter

I rollen som teknisk projektingenjör leder du de tekniska aspekterna av spännande kundprojekt och säkerställer framgångsrik leverans inom budget och tidsram. Ditt arbete innefattar leverans av PLC, SCADA och HMI system för eldistribution, vilket innebär driftsättning onsite hos kund. Du arbetar med Schneiders mjukvara som installeras och konfigureras mot kunds utrustning. Ansvarsområden innefattar även hantering av ställverk, mätinstrument och mätinsamling, brytarskydd, reläskydd, reservkraft, nätverk och UPS. Du är en viktig länk mellan interna och externa stakeholders där du genom nära samarbete förstår kunders tekniska krav och kan därigenom erbjuda innovativa lösningar. Därtill genomför du tekniska bedömningar och riskbedömningar. Vidare koordinerar du tvärfunktionella team inom exempelvis försäljning, teknik och projektledning för att se till att projekten utförs smidigt enligt beställares krav och önskemål. Du agerar även rådgivande inom tekniska frågor gentemot mer juniora kollegor.

* Leda tekniska aspekterna av kundprojekt
* Driva leverans av PLC, SCADA och HMI system med driftsättning onsite hos kund
* Länk mellan interna och externa stakeholders där du uppfattar behov och erbjuder innovativa lösningar
* Utföra tekniska bedömningar och riskbedömningar
* Koordinera tvärfunktionella team
* Tekniskt rådgivande gentemot mer juniora kollegor

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Eftergymnasial teknisk utbildning inom exempelvis elteknik, automation eller IT
* Arbetslivserfarenhet inom automation med PLC och SCADA programmering
* Goda IT-kunskaper inom exempelvis nätverk, cybersäkerhet och mjukvara
* Meriterande med erfarenhet av projektledning inom elkraft och/ eller automation
* Meriterade med kunskaper inom Modbus, IEC61850 och Citect
* Obehindrad svenska och engelska, både tal och skrift
* B-körkort

I rollen som teknisk projektingenjör leder du det tekniska arbetet där du förväntas agera självgående och planera projekt mot uppsatta mål. Vi ser därför att du som söker trivs i en sådan typ av roll och har vana att arbeta strukturerat med parallella uppgifter och projekt. Du är bekväm att arbeta med många kontaktytor där du är den kommunikativa länken som agerar lyhört mellan interna och externa parter. Vi ser därmed att du har en god kommunikationsförmåga och uppskattar samarbete med både kollegor och samarbetspartner. Du är van att arbeta lösningsorienterat och rådgivande där du alltid anstränger dig för att leverera de bästa lösningarna sett till dina kunders behov.

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
12 jan. 2024 (39 dagar kvar)
Yrkesroll
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.
http://www.bravura.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Piteå
Industri & Anläggning
Företagslogga
Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Linköping
Teknik & Ingenjör
Företagslogga

Liknande Jobb

Göteborgs stad
Data & IT
Företagslogga