Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

HSE Specialist till Valmet

Ansök nu

Har du tidigare erfarenhet av arbete inom tillverkning eller processindustrin samt har ett brinnande intresse för att hjälpa organisationen och dina kollegor? Valmet stärker nu sin HSE-organisation och har en spännande öppning där de söker dig som brinner för HSE och som vill bidra till att skapa en sund, säker och hållbar arbetsplats och verksamhet.

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag på Heltid som varar i 12 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Valmet. Det finns goda möjligheter till förlängning av uppdraget.

Om företaget

Valmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- energiindustrin. Valmet ingår i den finska Valmet-koncernen och levererar anläggningar, utrustning, processlösningar, service och experthjälp till pappersbruk, kemiska och mekaniska massabruk, fiberboard och energiindustri över hela världen. Valmet har en stor kundbas i Skandinavien där tre av fyra svenska pappersbruk är levererade av Valmet.

På Valmet åtar de sig att värna om hälsa, säkerhet och miljö för deras medarbetare, samarbetspartners och kunder, liksom i de samhällen där de verkar. Valmets funktion för Hälsa, Säkerhet och Miljö (HSE) ansvarar för att främja en stark säkerhetskultur, för att utveckla och implementera deras globala ledningssystem, för att driva förbättringsprogram och initiativ samt för att säkerställa uppfyllandet av lag-, kund- och andra krav inom området.

Arbetsuppgifter

I rollen som HSE Specialist ansvarar du för att det systematiska HSE-arbetet implementeras, följs upp och utvecklas inom verksamheten samt utvecklar och underhåller ledningssystemet för HSE. Du kommer att arbeta med kommunikation, rapportering, utbildningar och projekt som är gemensamma för Valmets alla verksamheter i Sverige men också stötta lokalt med ex. rapporter och utredningar. Vidare arbetar du som ett stöd till organisationen i det systematiska HSE-arbetet mot uppfyllande av HSE-mål, lagar och andra krav. Du arbetar aktivt med förbättringar genom att stötta och utveckla chefer och andra ledande befattningar i deras ledarskap inom HSE samt säkerställa att HSE-kraven integreras i organisationens verksamhetsprocesser. I rollen som HSE Specialist stöttar och utvecklar du Valmets medarbetare i att ta ett aktivt deltagande i HSE-aktiviteter, säkert beteende, för en säkrare och hållbar arbetsplats.

Du arbetar nära dina HSE kollegor inom Valmet Sverige och är aktiv i Valmet Sveriges gemensamma HSE-förbättringsprojekt och aktiviteter. Du kommer även att vara ett särskilt stöd för Valmets verksamhet i Göteborg.

* Ansvar för implementering och uppföljning av det systematiska HSE-arbetet
* Arbete med utbildningar och projekt
* Stöd till organisationen kring HSE-arbetet mot uppfyllande av HSE-mål, lagar och andra krav

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Relevant akademisk utbildning inom exempelvis miljö och säkerhet, kommunikation eller annan likvärdig utbildning
* Minst 3 års arbetslivserfarenhet av liknande arbete inom tillverkning eller processindustri
* Obehindrade kunskaper i svenska och engelska tal och skrift
* Kunskap om svensk lagstiftning och standarder inom miljö- och arbetsmiljö samt inom arbete med ledningssystem och ISO 14001 samt ISO 45001 är meriterande
* Erfarenhet av att driva ett systematiskt miljö- och säkerhetsarbete samt arbete med ständiga förbättringar är meriterande

Som person är du driven, resultatinriktad och kan strukturera ditt eget arbete. Du har ett stort engagemang för HSE-arbete, du är öppen i din kommunikation och har lätt för att samarbeta med andra och bygga långsiktiga relationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juli 2023 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare