Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Finance Manager till Noram International

Publiceringsdatum
20 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du redo för en nyckelroll som ekonomiansvarig i ett företag där din kompetens kommer att göra verklig skillnad? Vill du arbeta i en operativ ekonomiroll med affären i fokus? Hos Noram International erbjuds du möjligheten att vara en del av deras fortsätta tillväxtresa samtidigt som du får bygga upp ekonomifunktionen.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Noram International.

Om företaget

Noram International AB är dotterbolag till NORAM Group som erbjuder produkter och tjänster inom processindustrin med fokus på kvalitet, säkerhet och miljö. Norams ingenjörer arbetar med kreativt tänkande vilket skapar innovativa lösningar som hjälper både nya och äldre processer att optimeras. De tre affärsområden som Sverige fokuserar på är svavelsyra, svaveldioxid och pappersmassa.

Kontoret i Västra Frölunda präglas av en expansiv men familjär miljö med totalt 14 medarbetare med visionen att vara en trivsam och rolig arbetsplats med gemenskap. Noram International befinner sig på en stark tillväxtresa då de 2022 hade de en omsättning på drygt 85 MSEK, och förväntas omsätta 100 MSEK under 2023.

Arbetsuppgifter

Som Finance Manager på Noram International blir ditt fokus och ansvar att bygga upp och äga ekonomifunktionen. Detta sker i tätt samarbete med företagets VD som också blir din närmaste chef. Du kommer spela en central roll i att säkerställa bolagets ekonomiska hållbarhet och fortsatta framgång, detta genom noggrann planering och ansvar för den ekonomiska verksamheten. Du kommer hantera samtliga ekonomiska funktioner, inklusive redovisning, rapportering, bokslut, årsredovisning, skattehantering, momsredovisning, deklarationer, likviditetsplanering, successiv vinstavräkning samt hantering av nyförvärv. Du har inget personalansvar och i dagsläget sköts lönerna externt. Vidare kommer du även att vara ansvarig för affärssystemet Visma så att det används på det mest optimala sätt för att effektivisera nuvarande processer. I rollen ingår löpande ansvar för utveckling av rutiner, processer och arbetsmetoder. Din roll innebär att identifiera möjligheter till förbättring och effektivisering samt implementera dessa förändringar för att säkerställa att ekonomiavdelningen är ledande och håller hög standard.

Konkreta arbetsuppgifter:
* Övergripande ansvar för ekonomiredovisning inklusive årsbokslut
* Driva arbete med budget och prognos
* Utveckla ekonomiavdelningens arbetssätt och processer
* Utveckla bolagets ekonomistyrning och nyckeltal
* Delta i förvärv av bolag

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* För att lyckas i rollen så tror vi att du har någon av följande bakgrund:
- Ekonomiansvarig på ett mindre bolag
- Ekonom på ett mindre bolag där du fått göra helheten inom ekonomi och känner dig redo för ett nästa steg som en ekonomiansvarig
* Erfarenhet av att ha arbetat i affärssystem, gärna Visma
* Goda kunskaper i Excel
* Meriterande med eftergymnasial utbildning inom ekonomi och om du har arbetat med lagerhantering
* Goda kunskaper i svenska och engelska

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du tycker om att samarbeta, är lyhörd och tycker att resultatet blir som bäst när ni jobbar tillsammans. Därtill har du en god kommunikativ förmåga och kan formulera dig på ett pedagogiskt sätt. Du ser på ditt jobb som en social mötesplats och gillar att arbetet ger dig nya kontakter och relationer. Du dubbelkollar ditt arbete noggrant och din förmåga att skapa och hålla en struktur gör att allt du lämnar ifrån dig håller hög kvalitet. Som person är du analytiskt lagd vilket gör att du snabbt förstår abstrakta/komplexa uppgifter, och upptäcker eventuella fel. Du har lätt att förstå siffror och känner dig bekväm inom det ekonomiska området.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Västra Frölunda, Göteborg med kontoret som huvudsaklig placering
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 jan. 2024 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.
http://www.bravura.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Data & IT
Företagslogga
Borlänge
Transport & Logistik
Företagslogga
Göteborgs stad
Bygg & Hantverk
Företagslogga

Liknande Jobb

Göteborgs stad
Ekonomi
Företagslogga