Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Administratör / tullhantering till Schenker AB

Trivs du i en administrativ roll och har erfarenhet av transportkedjan? Motiveras du av att arbeta i en supporterande roll med många kontaktytor? Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med tullavdelningen på Schenkers huvudkontor i Mölndal.

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag på 9 månader med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Schenker har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Schenker en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företaget

DB Schenker erbjuder allt från landtransporter, internationella sjö- och flygfrakter och konsulttjänster till lager- och logistiklösningar. I Sverige har de ca 4 000 medarbetare och finns representerade på ett 50-tal orter i landet. DB Schenker arbetar aktivt med arbetsmiljö-, jämställdhet- och mångfaldsfrågor och uppmuntrar och stödjer alla medarbetare i företaget som vill utvecklas och ta större ansvar. Nu söker de förstärkning till tullavdelningen som sitter på fina lokaler på huvudkontoret i Mölndal.

Arbetsuppgifter

Som tullagent på Schenker jobbar du i huvudsak med att producera tulldeklarationer, transiteringar, intrastat, tillfällig lagring samt fakturering. Du kommer i hög grad arbeta med service åt Schenkers transportkunder. De flesta kundkontakterna är interna, men viss extern kundkontakt förekommer också.
En stor del av arbetet inkluderar även att vara i kontakt med myndigheter och det är därmed viktigt att hålla sig uppdaterad i tullagstiftningen för att klara tjänsten som tullagent. Tullavdelningen finns på två adresser, dels på huvudkontoret i Mölndal men också i Malmö, totalt är ni 14 personer som arbetar tillsammans med mål om att nå kundernas förväntningar gällande import och export.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Gymnasieutbildning, meriterande med eftergynasial utbildning som tullspecialist
* Något års erfarenhet av administrativt arbete, meriterande om du arbetat i transportkedjan, exempelvis som bokningsadministratör alternativt att du arbetet med leveransvillkor genom logistik och/eller inköp
* Goda kunskaper i Office365
* Flytande i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper i engelska

För att trivas i rollen är du van att ta ansvar för dina arbetsuppgifter, du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du är noggrann i utförandet av arbetsuppgifter och har ett tillvägagångssätt för att lösa problem. Vidare trivs du i en supporterade roll och vi tror att du motiveras av att hjälpa andra människor.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Göteborg (Mölndal)
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 maj 2023 (50 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare