Hoppa till innehåll
Ansök nu
Är du en kommersiell ledare och vill ha en nyckelfunktion i ett expansivt bolag? Har du en gedigen bakgrund inom logistik och trivs bra i en relationsskapande roll? Vill du bli en del av ett team med hög entreprenörsanda? Då kan rollen som General Manager Air & Sea vara rollen för dig!

Om Blue Water Shipping
Blue Water Shipping är en global leverantör av logistiktjänster inom modern Supply Chain Management. I hjärtat av Blue Water Shipping finns en organisation bestående av kompetenta medarbetare som är skickliga på att erbjuda kompletta och skräddarsydda lösningar för alla frakt- och transportbehov över hela världen. Sedan företaget grundades 1972 har år ambition varit att ge sina kunder branschens bästa service och högsta kvalitet.

Om tjänsten som General Manager Air & Sea
Som General Manager Air & Sea hos Blue Water Shipping blir du en del av ett bolag i en expansiv fas där du har en strategisk roll och ansvarar för affärsområdet Air & Sea. I tjänsten kommer ditt främsta uppdrag vara att stärka bolagets varumärke och tillväxt genom att etablera och utveckla kundsamarbeten. Du kommer även driva kommersiella nätverksaktiviteter med lokala leverantörer samt tillsammans med produktteam, utveckla och säkerställa processer för framtagning av avtal och marknadsvillkor.

Du kommer att ha budgetansvar och samarbeta tätt med försäljningsteamet samt andra General Managers för att sätta strategier, kpier och mål för organisationen. Vidare kommer du att ha personalansvar för ett team bestående av cirka tio medarbetare som arbetar med spedition inom sjö och flyg som du löpande coachar och stöttar.

Du kommer utgå från Blue Water Shippings kontor i Göteborg.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
•    Strategisk ledning och budgetansvar för Sea & Air verksamhet i Sverige.
•    Kommersiellt utveckla Blue Water Shippings affär samt öka varumärkeskännedomen.
•    Utveckla och stärka relationen med kunder och leverantörer.
•    Personalansvar och coachning av cirka tio högpresterande medarbetare inom spedition.
 
Om dig
För att lyckas i rollen som General Manager Air & Sea, har du har sannolikt en eftergymnasial utbildning inom logistik, ekonomi eller motsvarande alternativt arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har minst fem års erfarenhet av operativt och strategiskt arbete inom logistik, fördelaktigt inom spedition och har under dina år i branschen byggt upp ett nätverk och utvecklat goda relationer. Vi ser också att du har tidigare erfarenhet av att leda och utveckla personal samt har haft kommersiella inslag i dina tidigare roller och agerat affärsfokuserat. Du talar flytande svenska och engelska, innehar B-körkort samt besitter god systemvana.

Som person ser vi gärna att du är en affärsdriven do:er som vågar fatta beslut och agera drivande. Du har en kommersiell framtoning med en ödmjuk ledarstil där du är lyhörd inför dina medarbetare samt kunders behov. Vidare tror vi att du är en relationsskapande person som har en analytisk ådra där du har förmågan att agera både på detaljnivå och ur ett helhetsperspektiv.

Viktigt för tjänsten är:
•    Relevant utbildning inom logistik eller ekonomi alternativt arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig.
•    Minst 5 års arbetslivserfarenhet från logistikbranschen med fördel inom spedition via sjö och flyg.
•    Tidigare erfarenhet av ledarskap/personalansvar.
•    Att du har ett kommersiellt förhållningssätt och en god analytisk förmåga.
•    Flytande språkkunskaper i svenska och engelska.
•    Körkort B.

Blue Water Shippings erbjudande
På Blue Water Shipping får du vara med på en spännande resa med ett bolag som befinner sig i en expansiv tillväxtfas. Du blir del av ett kompetent och högpreseterande team med entreprenörsanda. Utöver det erbjuder Blue Water Shipping ett förmånligt erbjudande med 30 semesterdagar, privat sjukvårdsförsäkring, tjänstebil och friskvårdsbidrag.

Övrigt
Omfattning: Heltid.
Placering: Göteborg.
Start: Enligt Överenskommelse.
Lön: Enligt Överenskommelse.

Låter rollen som General Manager intressant? Första urvalet kommer att ske i augusti men tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag! Varmt välkommen med din ansökan.
 
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 okt. 2023 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare