Hoppa till innehåll
Axess Logistics logotyp

Business Controller till Axess Logistics, Göteborg

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du Business Controller och motiveras av att arbeta i en utåtriktad verksamhetsnära roll? Det kan vi erbjuda dig här på Axess Logistics.

Som Business Controller hos oss ansvarar du för affärsområdet ”Transport” och bidrar med analyser, uppföljning, prognoser samt finansiell rapportering för våra verksamheter i Sverige och Norge. I rollen arbetar du proaktivt, bidrar till utveckling och förbättringar för att öka effektivitet och lönsamhet i organisationen. Du ingår i ett controllerteam och har ett nära samarbete med redovisningsfunktionen och chefer i organisationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Stötta chefer i ekonomiska frågor och analyser
  • Uppföljning av resultat, lönsamhet och nyckeltal
  • Budget, prognos och rapportering
  • Kalkyler
  • Medverka i bokslut och rapportering
  • Driva olika projekt och Ad hoc-uppgifter

Du utgår från vårt trevliga kontor i Göteborg och resor till våra verksamheter i Sverige och Norge förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Du har arbetat ett antal år som Business controller, gärna med erfarenhet från en bransch som hanterar stora flöden såsom tex transport, logistik eller tillverkning. Vi söker dig som är en engagerad och drivande Business Controller som vill tillföra mervärde till organisationen. Du är genuint intresserad av att sätta dig in i och förstå affären för att göra skillnad på riktigt. Du är civilekonom och är en van användare av affärssystem samt hanterar Excel och BI-verktyg obehindrat.

För att lyckas i rollen är du en kommunikativ person med stark analytisk förmåga och som kan förklara och presentera siffror på ett pedagogiskt sätt. Du trivs i en utåtriktad roll med många kontaktytor och motiveras av att arbeta proaktivt och bidra till affären.

Vad erbjuds du hos oss?

På Axess Logistics erbjuds du en trevlig arbetsmiljö med god stämning i en prestigelös miljö. Vi har en platt organisation där du ges stort utrymme att bidra och påverka. Vi har kollektivavtal och bra förmåner.

Om Axess Logistics

Axess Logistics är den enda leverantören att erbjuda en totallösning av billogistik för importerade fordon till den skandinaviska marknaden. Vi erbjuder även kompletta logistiklösningar för vidare distribution av nya och begagnade fordon. Axess Logistics är också en av marknadens ledande påbyggare och erbjuder skräddarsydda lösningar, såsom PDI (pre-delivery inspection), kundanpassad påbyggnad samt montering av extrautrustning. Axess Logistics arbetar kompetent, effektivt, lösningsorienterat och med nytänkande. Alltid med kundens behov i fokus, från första kontakten till slutleverans. Bolaget är kvalitetscertifierat enligt ISO9001 och miljöcertifierade enligt ISO14001 och har ca 1000 anställda på enheter i Malmö, Halmstad, Göteborg, Södertälje samt i Norge och Danmark.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Axess Logistics med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Tiitso, tel 0765-112910. Intervjuer och urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i rekryteringsprocessen. Vi gör även en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen): Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Axess Logistics logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 juli 2024 (48 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren