Hoppa till innehåll
Ava Monitoring logotyp

Erfaren säljare sökes till Ava Monitoring!

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Har du erfarenhet av teknisk försäljning med ett stort intresse för att driva affärer där du bygger långsiktiga samarbeten med dina kunder? Vill du identifiera nya möjligheter för att bidra till hållbar utveckling och tillväxt? Nu söker vi en erfaren teknisk säljare till Ava Monitoring där du får möjligheten att arbeta med ett nischat produktsortiment och supportera internationella kunder och distributörer.

Om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Ava Monitoring en erfaren säljare. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord men att du anställs direkt hos Ava Monitoring. Önskemål från oss och kund är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Ava Monitoring är en ledande aktör på marknaden inom instrument för vibrationsmätning. På kontoret i Gårda/Göteborg arbetar idag 15 personer i olika roller och som Teknisk säljare kommer du jobba nära VD och ett team på 3 kollegor inom Kundsupport. Ava Monitoring jobbar direkt mot kunder på den Nordiska marknaden och med ett distributionsnätverk på övriga marknader globalt och i din roll kommer du vara länken mellan kunder, distributörer och bolaget.

Som anställd på Ava Monitoring blir du en del av ett expansivt bolag. Du ges stora möjligheter att växa tillsammans med oss och utöka vår verksamhet inom olika marknadsområden. Vi är ett innovativt bolag som utvecklar produkter och cloud-lösningar som bidrar till att hantera risker och omgivningspåverkan i byggprojekt i urbana miljöer.

Arbetsuppgifter
I rollen som Teknisk säljare arbetar du med säljansvar och hanterar ett distributörsnätverk på flera geografiska marknader globalt. Du är ansvarig för att identifiera nya samt utveckla befintliga distributörer till att nå sin högsta potential på sin marknad. Det förväntas att du aktivt bidrar till utveckling av säljprocesser och rutiner som leder till ökad affärsmässighet och lönsamhet.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
 • Ansvara för kunder och att distributörer uppnår förväntade försäljning.
 • Regelbunden uppföljning av kunder och distributörers prestation.
 • Bidra aktivt till att hitta nya konton och försäljningskanaler globalt.
 • Ge tekniskt stöd i användning av våra produkter.
 • Ge relevant säljutbildning till distributörer för att öka deras kompetens.
 • Hålla teknisk produktutbildning.
 • Resor till fokusområden för att säkerställa lönsamhet.
 • Bidra på mässor och konferenser som företagets representant.
Tjänsten innefattar resor såväl inrikes som utrikes vilket innebär att du som person behöver vara flexibel samt kunna lösa uppgifter både från kontoret samt ute på fältet. Som Teknisk säljare förväntas att du har god förståelse för olika industrier med tanke på att du kommer besöka Ava Monitorings distributörer och kunder.

Vi söker dig som
 • Har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet av industriell eller teknisk B2B-försäljning
 • Har en teknisk bakgrund och/eller ett stort tekniskt intresse
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
 • Har B-körkort och trivs med att resa internationellt
Om du har kunskap inom vibrationsteknik, akustik eller geoteknik är meriterande för tjänsten, men inget krav. Det är även meriterande om du besitter erfarenhet av underhåll och service inom industrin samt ytterligare språkkunskaper.

Dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas och lyckas i rollen. Som person behöver du därför vara noggrann, strukturerad och analytisk med en god förmåga att bygga långsiktiga relationer. Vidare är du även kommunikativ och affärsorienterad med en hög arbetsmoral, ett stort personligt driv och en nyfikenhet att ta dig an nya utmaningar. Du har dessutom en god förmåga att identifiera nya möjligheter och genomföra förhandlingar på olika företagsnivåer.

START: Enligt överenskommelse

OMFATTNING: Heltid

STAD: Gårda, Göteborg

URVAL: Sker löpande

KONTAKT: Josefine Kinnmark
Ava Monitoring logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi gör det enkelt att skydda världen. Vi är inte stora, men vår ambition och potential är enorm! Ava Monitoring System baserar sig på mer än 40 års erfarenhet av mätningar och en genuin passion för teknisk innovation. Det helautomatiska mätsystem vi idag erbjuder gör det enkelt för alla att skydda människor, byggnader, infrastruktur, mark, luft och vattendrag från negativ miljöpåverkan. Varje markvibration kan registreras och mätas automatiskt. När byggen kan pågå och samhällen utvecklas med minimala störningar - då är vi nöjda med vårt arbete. Vi är i dagsläget verksamma i Norden, UK, Kanada och Australien. Vi finns i trevliga lokaler i ett expansivt område på Gårda i Göteborg och vi är idag 15 medarbetare. Företaget ingår i den stabila och framgångsrika Indutrade koncernen.