Hoppa till innehåll
ASB logotyp

Projektledare el och automation

Projektledare till vår verksamhet i Filipstad, Linköping, Mariestad, Ronneby eller Göteborg

Vi växer och behöver bli fler. Vi söker nu projektledare inom el och automation.

Din roll som projektledare

Att vara projektledare hos oss passar dig som vill ha varierande arbetsuppgifter och som gillar att lösa problem. Projekten som du kommer driva varierar i omfattning och det är viktigt att du trivs lika bra bakom skrivbordet som ute hos kund. Du kommer ansvara för hela projektgenomförandet som omfattar:

 • Projektekonomi
 • Resursplanering
 • Kund- och leverantörskontakter
 • Produktionsledning
 • Driftsättning
 • Dokumentation
 • Överlämnande av anläggning

Tjänsten som projektledare hos oss har en flexibel placering - du kan välja mellan vårt kontor i Mariestad eller hos våra systerbolag inom Uniwater i Göteborg, Filipstad, Linköping eller Ronneby. Det är också möjligt att arbeta på distans.

Som projektledare rapporterar du till projektchef Mattias Olovsson.

Mattias Olovsson, projektchef, berättar kort om hur det är att arbeta hos oss.

ASB VA-automation är ett väletablerat företag med gedigen erfarenhet. Vi har ett stort förtroende på marknaden och får ständigt nya utmanande uppdrag från både nya och befintliga kunder.

Storleken på våra projekt varierar från små enkla apparatskåp till stora golvskåp där vi konstruerar, bygger installerar och programmerar samt driftsätter, både till om- och nybyggnationer av pumpstationer till stora vatten- och avloppsreningsverk. Det är väldigt stimulerande och utvecklande att vara delaktig hela vägen från projektering till färdig anläggning och ASB VA-automation är en av få arbetsgivare i VA-branschen som erbjuder den möjligheten in-house.

Vi befinner oss nu i en starkt expansiv fas och som medarbetare har man stora möjligheter att få vara med och utveckla verksamheten. Detta kräver stort engagemang och driv men ger också en positiv utmaning och personlig utveckling."

Är du den vi söker?
För att trivas i rollen som projektledare bör du kunna jobba med flera saker parallellt och gilla att den ena dagen aldrig är den andra lik. Du har erfarenhet från projektledning, med fördel inom el eller VA, och du känner till branschens entreprenadformer. Kanske har du tidigare arbetat som elingenjör eller i andra teknikska projekt. I din roll har du självklart stöd av våra duktiga och erfarna processpecialister.

Dina kvalifikationer och egenskaper

 • Affärsorienterad med energi och passion för att hjälpa våra kunder
 • Stark personlig drivkraft med hög energinivå och vilja att leverera resultat
 • Är noggrann, strukturerad och ordningsam
 • Har lätt för att skapa kontakt både internt och externt
 • Tycker om att kommunicera och bygga långsiktiga relationer
 • Är lyhörd, har mod att tänka nytt och tar initiativ att driva från början till avslut
 • Har god datavana och arbetar obehindrat i Office-paketet (Word, Excel, Outlook)
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Vad vi erbjuder

ASB VA-automation har en bred och utmanande orderportfölj. Vi är ett gäng tekniker och projektledare med driv och entreprenörsanda som vill jobba i nära samarbete med våra kunder för att leverera bästa möjliga kvalitet. Vi driver vår verksamhet och våra projekt utifrån våra ledord Kunskap, Kvalitet och Gemenskap. Vi har god laganda, arbetar tillsammans mot gemensamma mål och har framför allt roligt på jobbet!

Tycker du också att detta är viktigt och är nyfiken på en framtidsbransch där det finns mycket jobb framöver? Då hoppas vi att du vill vara med på vår resa mot att bli den mest attraktiva arbetsgivaren inom vår bransch.

Inom ASB är vi ca 70 medarbetare totalt fördelade på orterna Mariestad, Filipstad och Linköping. I projektledarteamet ingår det 6 personer.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval sker löpande. Ansök genom att klicka på länken. Ansvarig för denna rekrytering är projektchef Mattias Olovsson, mattias.olovsson@asbva.se Frågor besvaras av HR-ansvarig Ulrika Stevrell, hr-support@uniwater.se.

Välkommen med din ansökan - vi ser fram emot att höra av dig!Om ASB VA-automation

ASB VA-automation är en del av Uniwater - en av Nordens ledande koncerner inom VA-tekniska lösningar. Uniwater bedriver verksamhet inom affärsområdena Pumping Stations, Automation, Water Treatment, Products och Solutions. Tillsammans bildar områdena en unik bredd av specialisttjänster och produkter för utveckling av VA-infrastruktur. Under 2022 hade koncernen cirka 260 anställda och en omsättning på cirka 800 miljoner kronor. Koncernen utgörs av ABAT, ASB VA-automation, Dala Kommunalteknik, ELVA, Emendo, IBECO, Norvatek, Proco, Rostfria VA-system och Svanesunds rör.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 maj 2023 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare