Hoppa till innehåll
Alligo AB logotyp

Kategorichef Arbetsplats

Ansök nu
Trivs du i att kombinera din kommersiella drivkraft tillsammans med ditt engagemang i att leda andra?
Då kanske du är vår nya Nordiska Kategorichef för vårt kategoriområde
Arbetsplatsutrustning!

Som Kategorichef kommer du att vara chef för ett team som arbetar med produktområden och försäljning kopplat till Arbetsplatsutrustning. Dina medarbetare är utspridda geografiskt inom Norden. Med hjälp av ditt team ansvarar du inom Alligo på nordisk basis för hela livscykeln inom Arbetsplatsutrustning.

Rollen som Kategorichef
Du kommer att jobba med utvecklingen av hela kategorin arbetsplatsutrustning och arbetar för att säkerställa ett attraktivt och lönsamt erbjudande till kunden. I detta är du ansvarig för resultaten kopplat till kategorin, samt även ansvarig för uppföljning av försäljningsplanering och kampanjer, lönsamhet, tillgänglighet i lager samt ansvar gällande övergripande servicenivå. Du samarbetar också med ett antal tekniska säljare som med egen kundbearbetning stöttar säljorganisationen.

Du arbetar med att följa och vidareutveckla de strategier som stödjer de övergripande sortimentsstrategierna. Inom detta har du ansvar för olika inköpsnyckeltal och de processer som följer upp dessa tal, nyckeltal som exempelvis Lageromsättningshastighet (LOH) och lagervärden.

I det löpande jobbar du med hela livscykeln för kategorin, följer upp listpriser, att avtal och policies följs kopplat till bland annat hållbarhet, kvalitet och olika certifieringar.

Du kommer bland annat att ha ett tätt samarbete med andra kategorichefer, varför det är viktigt att du är en lagspelare. Du supporterar säljorganisationen med din specialistkunskap, du sätter säljprognoser tillsammans med sälj och Supply Chain, jobbar fram och utvecklar kontakter med leverantörer samt säkerställer compliance med våra tullspecialister.

Din profil:
Du är en person som drivs av att leda och utveckla andra, du har därmed ett självklart ledarskap i linje med våra värderingar: Samarbete, Engagemang och Kompetens.
Du är kommunikativ och analytisk och har ett strategiskt och långsiktigt tänk kopplat till den business som du arbetar med.
För rollen som Kategorichef krävs ett drivet och visionärt förhållningssätt, där du arbetar strukturerat och organiserat med ett tydligt kommersiellt fokus.

Din tidigare erfarenhet och utbildning:
För att lyckas i rollen vill vi att du arbetat minst fem år med liknande arbetsuppgifter och har vana av att hantera kpi:er, avtal och uppföljning.
Att du är en naturlig ledare med förmåga att skapa delaktighet och engagemang är ett måste men du behöver däremot inte ha arbetat som chef tidigare. För oss är det viktigare att du är rätt person för rollen!

Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom Business Administration, Marketing eller liknande utbildning alternativt att du har jämförbar arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av inköp och att jobba mot budgetmål, att du har vana av att förhandla med leverantörer och producenter och att du har arbetat inom global/nordisk matrisstruktur.

Utöver detta har du god datavana kring att hantera och förstå olika affärssystem samt god vana av MS Office. Du talar och skriver flytande på engelska samt har B-körkort.

Tjänsten innebär längre arbetsdagar vid affärsresor och olika kundevent.

Välkommen med din ansökan snarast då urval sker löpande!

För kontakt kring tjänsten: torbjorn.eriksson@alligo.com

Sista ansökningsdag: 23-10-12 (urval sker löpande)

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Vi tillämpar 6 månaders provanställning


Alligo tror på mervärdet av mångfald och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund

About the company
https://career.alligo.com/
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
12 okt. 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Alligo är en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Verksamheten bildades 2020, genom sammanslagningen av Swedol och TOOLS och tog 2021 namnet Alligo.

Vårt mål är att bygga ett integrerat bolag med en skalbar plattform som kan fortsätta att driva långsiktigt lönsam och hållbar tillväxt. Som en ledstjärna har vi fastställt en strategisk karta som leder oss mot visionen att bli oslagbara som partner till våra kunder och leverantörer, arbetsgivare för våra medarbetare och ledare för hållbar utveckling i vår bransch.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare