Process Engineer

Process Engineer

På International Färgs moderna fabrik i Gunnilse utanför Göteborg tillverkar vi ytskyddsfärger till broar, vindkraftverk, sportarenor med mera under varumärket International, vi är världsledande inom skyddsfärger. International Färg är sedan 1998 en del av AkzoNobel-koncernen. På anläggningen finns även sälj- och marknadskontor för våra tre affärsområden: Marine & Protective, Yacht och Powder Coatings i Norden. Vi är cirka 150 stolta medarbetare som tillsammans representerar ett stort antal olika nationaliteter, tillsammans arbetar vi för att göra vår värld lite mer färgglad.

Vi söker nu en ny kollega med erfarenhet av att arbeta som Processingenjör och Projektledare till vår site i Gunnilse, Göteborg!

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar med fokus på innovation och hållbarhet, för att nå målet att vara världsledande inom färgindustrin. Mångfald berikar våra arbetsplatser och vi arbetar aktivt tillsammans med våra medarbetare för att de ska trivas och utvecklas. Vi arbetar strategiskt för att bli en bättre arbetsgivare. Detta resulterar bland annat i att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag och har fått Top Employer certifiering 2022. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande arbetsuppgifter som vidgar dina vyer och utvecklar dig i din roll. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Vad kommer du att göra?
I tjänsten som Processingenjör kommer du att ha en central roll i verksamhetetens arbete med underhåll och reparationer av produktion och fastighet. Där det dagliga arbetet består av regelbudna kontakter med leverantörer och produktionsavdelning för att effektivisera och kvalitetssäkra våra processer. Du kommer att projektleda arbetet kring investering - och förbättringsprojekt med bland annat fokus på inköp av ny utrustning och effektivisering av befintlig utrustning. Vi sätter stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö (HSM) i det dagliga arbetet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Felsökning av maskiner tillsammans med verkstadspersonal och operatörer i produktionen.
  • Upprätthålla och utveckla standarden för processäkerhet.
  • Aktivt arbeta med att öka kapaciteten i produktionen genom att vara delaktig i arbete med ständiga förbättringar.
  • Analysera produktflöden och ta fram förbättringsförslag.
  • Säkerställa att all utrustning uppfyller lagkrav samt AkzoNobels interna krav.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månader provanställning med start omgående. Du kommer att rapportera till Site Responsible Engineer.

Vem är du?
Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör, eller har annan relevant bakgrund, samt erfarenhet som ingenjör inom processindustrin eller mekaniskt underhåll. Du är en person som trivs i en supporterande roll där du agerar som kontakt för att avhjälpa akuta problem såväl som planerade underhållsarbeten i produktionen. Du kommer att vara kontaktperson för leverantörer och entreprenörer och trivs med skapa goda relationer med kunder, medarbetare och kollegor och är intresserad av att bygga kontakter både internt och externt. Du drivs att att vara en problemlösare och har god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter.

Utöver detta har du mycket goda kunskaper vad gäller svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Meriterande för rollen är om du har erfarenhet av SAP underhållssystem, felsökning samt reparation av pneumatiska styrsystem och PLC/ EL system.

Din ansökan
På AkzoNobel är vi mycket engagerade i att säkerställa en inkluderande och respektfull arbetsplats där alla våra anställda kan vara sitt bästa jag. Vi strävar efter att omfamna mångfald, tolerans och respekt. Vår rekryteringsprocess spelar en stor roll i denna resa eftersom den lägger grunden för en mångsidig arbetsmiljö. Av denna anledning utbildar och tränar vi våra Talent Acquisition Partner och rekryterande chefer i att förstå och hantera våra omedvetna fördomar. Genom detta arbete strävar vi efter medvetenhet och att vidta åtgärder när det aktuellt. I vår organisation behandlas alla kvalificerade sökande ur ett jämlikt och jämställt perspektiv – utan hänsyn till etniskt ursprung, religion, kön, könsidentitet, sexuell läggning, ålder eller funktionshinder.

Tveka inte, ta steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss! Vi går igenom ansökningarna löpande och tar tyvärr inte emot ansökningar via email.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Magnus Wallberg, Site Responsible Engineer, 031- 92 87 74.
För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Ami Sandberg, Talent Acquisition Partner, +46 730 33 69 62.
Mer info
Kontaktperson Ami Sandberg
Telefon +46 730 33 69 62
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 mars 2023 (47 dagar kvar)