Hoppa till innehåll
AF Gruppen logotyp

Senior projektcontroller till AF Gruppen

Ansök nu
Vill du vara med och säkerställa att våra bolag i AF Gruppen Sverige har en effektiv ekonomistyrning som hjälper oss att nå uppsatta mål? Till vår ekonomiavdelning söker vi dig som är resultatdriven, en fena på att analysera siffror och som vågar utmana oss så att vi tillsammans når bättre resultat. Gillar du dessutom att arbeta verksamhetsnära och lösningsorienterat - då är det här en roll för dig.

AF Gruppen Sverige rekryterar nu till en spännande och utvecklande roll som Senior Projektcontroller med placering i Göteborg. Arbetet innefattar en del resor, huvudsakligen finns våra projekt lokaliserade i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Arbetsuppgifter
Som Senior Projektcontroller rapporterar du till koncernens CFO i Sverige. På bolagsnivå arbetar du tätt ihop med respektive VD för att säkerställa en bra ekonomiuppföljning och du bidrar till att vi fattar kloka beslut i våra bolag. Initialt gäller tjänsten fem av AF Gruppen Sveriges affärsdrivande bolag. I några av dessa har vi controllers anställda, de - liksom våra projektchefer - är också viktiga kollegor i arbetet med att skapa ekonomiuppföljning som gör skillnad. Till din hjälp har du även en controller på ekonomienheten i Göteborg. Som specialist på projektcontrolling vill vi också att du för din kunskap vidare, både genom utbildningar och i de löpande möten du har med bolagens medarbetare. Utöver detta kommer du att:
  • Aktivt bidra i framtagandet av prognoser för projekten tillsammans med platschef, projektchef och VD
  • Stödja projekten i hanteringen av kommersiella villkor, riskstyrning samt successiv vinstavräkning
  • Förankra och följa upp processer och rutiner för ekonomisk styrning av projekten
  • Aktivt bidra i arbetet med framtagande av årlig budget tillsammans med platschef, projektchef och VD
  • Utbilda projektbaserade medarbetare inom projektcontrolling
För att lyckas i denna roll tror vi att:
  • Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning
  • Du har flerårig erfarenhet som controller för projektverksamhet, gärna från bygg- och anläggningsbranschen
  • Du har erfarenhet av att självständigt arbeta mot projektansvariga och chefer inom koncernen
  • Du har god affärsförståelse
Det är meriterade om du har erfarenhet av bygg- och anläggningsbranschen och successiv vinstavräkning.

Mer om dig
Du är så klart övertygad om att ekonomistyrning är ett effektivt verktyg för att verksamheterna ska nå sina mål. Som person är du pragmatisk samtidigt som din analysförmåga och skarpa blick för siffror levererar ett mervärde till verksamheten. Vidare är du en bra kommunikatör och en omtyckt ledare som drivs av att utveckla människor och processer. Det är även viktigt att du är tillgänglig för våra bolag - vi vill att du ska vara deras naturliga bollplank och att du finns där när de behöver dig. Genom din erfarenhet och ditt yrkeskunnande tror vi att du har en hög arbetskapacitet för såväl dagliga frågor som i större förändringsarbeten.

Vi erbjuder
På AF Gruppen Sverige blir du en del av en grupp engagerade yrkesmän som brinner för sitt område och att nå resultat. Vi vill vara bland de bästa i branschen. På AF Gruppen tror vi att det finns ett samband mellan trivsel och prestation. Vidare värdesätter vi entreprenörsanda och ger förutsättningar för att kompetenta medarbetare ska kunna fortsätta att utvecklas. Vi erbjuder flexibel arbetstid, goda utvecklingsmöjligheter och härliga kollegor!

AF Gruppen Sverige är en ledande entreprenör- och industrikoncern och är en av de koncerner inom bygg- och anläggningsbranschen som växer allra snabbast i Sverige. Vi erbjuder tjänster inom bygg, anläggning, miljö och projektutveckling. Idag är vi drygt 1 000 medarbetare i elva bolag som tillsammans omsätter drygt 7 miljarder SEK. AF Gruppen Sverige är en del av den ledande norska koncernen AF Gruppen med 5 500 medarbetare och en omsättning på drygt 31 miljarder NOK. AF Gruppen Sverige skapar värden för medarbetare, kunder och ägare, och bidrar samtidigt till att lösa viktiga samhällsutmaningar. Vårt motto är att vi röjer upp från gårdagen och bygger för framtiden.

Läs mer på: https://afgruppen.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar AF Gruppen med The Finance Family och Marianne Seal. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marianne Seal på The Finance Family 0701 660863 , marianne.seal@financefamily.se

Du är varmt välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer att påbörjas v. 32.
Mer info
Kontaktperson
Marianne Seal
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
20 okt. 2023 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Projektcontroller

Liknande jobb