Sommarjobb som Terminal Specialist till APM Terminals

Sommarjobb som Terminal Specialist till APM Terminals

Studerar du logistik och söker ett meriterande sommarjobb? Intresserad av arbete som tjänsteman på ett av världens största rederikoncern? Trivs du bra i en kundfokuserad och kommunikativ roll i en internationell arbetsmiljö? Då kan ett sommarjobb som Terminal Specialist på APM Terminals vara något för dig!

Om APM Terminals
APM Terminals Gothenburg är Nordens största containerterminal mätt i godsvolym. Här skeppas mer än hälften av alla containrar till och från Sverige. APM Terminals, som varit verksam i Göteborg sedan 2012, tar emot både direktanlöp, oceangående fartyg som kommer direkt från andra världsdelar, samt feederfartyg och länkar på så sätt samman Göteborg med andra hamnar i Norra Europa. APM Terminals Gothenburg är den enda terminalen i Sverige som har möjlighet att hantera de största containerfartygen upp till en kapacitet på 20 000 TEU. Omkring hälften av all containertrafik till och från hamnen sker med järnväg, vilket innebär stora miljövinster. APM Terminals med huvudkontor i Haag, Nederländerna, har 22 000 medarbetare i 59 länder och omsätter 4,17 miljarder USD (2016).

Om tjänsten
Vi söker nu dig som vill arbeta som Terminal Specialist under sommaren hos vår kund APM Terminals. I tjänsten kommer du att arbeta skift som kan variera mellan mellan dag, kväll och natt, vi ser därför att du är flexibel gällande arbetstider.

I din roll som Terminal Specialist kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
* Proaktivt arbeta för att stödja och hantera kunder med deras ärenden och säkerställa en smidig kundupplevelse av terminalen
* Initiera, planera, genomföra och följa upp kundmöten för att förstå behov och frågor
* Hantera avvikelser från OCR-systemet
* Säkerställa optimal användning av OCR-systemet, vägleda logistikoperatörerna samt arbeta proaktivt för att minska avvikelser och minimera manuellt hantering av containrar.
* Se till att relevant data samlas in, dokumenteras och upprätthålla korrekta loggar och register vid behov

I tjänsten ingår även ett arbete med förbättringsprojekt och arbete med LEAN-metodiken. APM strävar alltid efter att arbeta proaktivt med problemlösning och uppnå förbättrade arbetssätt.

APM Terminals ser gärna att du kan påbörja en introduktion till arbetet några gånger i veckan under våren 2023 för att sedan övergå till heltid från juni till augusti. Därefter finns det goda chanser till att bli extraanställd och tillhöra APMs studentpool. Som Terminal Specialist kommer du att arbeta skift som kan variera mellan 06:00 - 00:00, vi ser därför att du är flexibel gällande arbetstider.

Om dig
Vi söker dig som studerar inom logistik och/eller ekonomi (sjöfart & logistik/internationell logistik är meriterande) och har som målsättning att jobba med logistik i framtiden, men även du som inte studerar men är intresserad av att arbeta deltid och sommar på APM Terminals.Du är organiserad, lösningsorienterad och tar egna initiativ inom ramen för ditt arbete. Vidare är du analytisk och har ett bra sinne för detaljer samtidigt som du har en god helhetssyn. Vi ser gärna att du har tidigare kunskap gällande transportindustrin, logistik och flöden samt att du har lätt för att lära dig nya system. För att lyckas i tjänsten är det av vikt att du behärskar svenska så väl som engelska i tal och skrift. Vi ser det även som fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet av kundbemötande och tidigare arbetat i datasystem.

Viktigt för tjänsten är:
* Flytande svenska och engelska
* Att du är analytisk, kommunikativ och engagerad
* God kommunikatör i både tal och skrift
* Fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet/kunskap gällande logistik och/eller kundrelationer

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
APM är beläget i Arendal på Hisingen, Göteborg, och du kommer arbeta skift som kan variera mellan dag, kväll och natt. Detta innebär att tillgång till egen bil krävs.

Om anställningen
Tjänsten som Terminal Specialist är ett konsultuppdrag med planerad start på deltid under våren 2023 samt heltid juni-augusti. Därefter finns goda möjligheter att fortsätta växa inom APM Terminals och arbeta extra under studier. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer.Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Elsa Tidblom på Elsa.Tidblom@adecco.se

Har du frågor angående registering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Logistik | Kundservice | Sjöfart | Automation | Terminal

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 16 apr 2023 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.