Maskinförare till APM Terminals, Heltid

Maskinförare till APM Terminals, Heltid

Är du intresserad av ett nytt spännande arbete? Har du god kondition, maskinvara och trivs att arbeta utomhus i nära samarbeten med övriga kollegor? Är du redo för nästa utmaning på högre höjder? Då har vi på Adecco tjänsten för dig!

Om tjänsten
Tjänsten som logistikoperatör på APM innebär att du arbetar med lossning och lastning av containrar på fartyg samt förflyttning av gods på terminalen. Du kommer att utföra arbetet med hjälp av grensletruckar, tugmasters, kranar och andra maskiner. Mycket av arbetet utförs på hög höjd. Säkerhet och noggrannhet är av största vikt, du kommer att hantera dyrbar gods och avancerad utrustning. Arbetet utförs i en arbetsmiljö där säkerhetstänket är högt.

Arbetstiderna varierar, alla typer av skift förekommer, dagtid, kvällstid samt natt och helgarbete.

Om dig
Vi söker dig med minst 3 års sammanhängande arbetslivserfarenhet där maskinvana och godshantering är ett krav. Alternativt utbildning med inriktning mot fordon/teknik. B-körkort är ett krav. Erfarenhet av att köra stora maskiner ses som meriterande. Fullständiga gymnasiebetyg och flytande språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift är ett krav. Kommunikation sker framförallt via komradio vilket förutsätter en tydlig kommunikativ förmåga.

Vi ser att du som söker är positiv och trygg i dig själv, att du är lösningsorienterad och ansvarstagande med egen drivkraft samtidigt som du trivs med lagarbete. Du har en hög servicekänsla och sätter kunden i fokus. I personliga möten med andra är du konstruktiv, tydlig och uppskattar att både ge och få feedback. Viktigt är också att du kan hantera stress och att du kan hålla fokus även i pressade situationer då arbetet i perioder utförs under tidspress. Du måste vara säkerhetsmedveten för att motverka olyckor.

Då APM vill gå i bräschen för branschens teknikskifte inom automatisering och digitalisering passar du bra in om du är nyfiken på morgondagens teknik och intresserad av mekanik och/eller elektronik. Vi ser att du har mycket goda datorkunskaper och tekniskt intresse (IT, system, datorer och digitala verktyg). Du har ett intresse för sjöfart och hamnar samt förstår vikten av effektivt produktionsflöde och logistiken runt omkring för en kostnadseffektiv produktion.

Personliga egenskaper
 • God fysik
 • Tydlig kommunikativ förmåga
 • Säkerhetsmedveten
 • Hög servicekänsla
 • Ansvarstagande
 • Lösningsfokuserad
 • Stresstålig
 • Klara av höga höjder
 • Nyfiken på morgondagens teknik
Krav
 • Intresse för Göteborgs Hamn samt sjöfart/logistik
 • Körkort B samt erfarenhet av bilkörning i minst tre år
 • Maskinvana
 • 3 års sammanhängande arbetserfarenhet
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Fullständiga gymnasiebetyg
 • Goda datorkunskaper
Meriterande
- C-körkort samt erfarenhet av att köra buss/lastbil

Om APM Terminals
APM Terminals Gothenburg är Nordens största containerterminal mätt i godsvolym. Här skeppas närmare hälften av alla containrar till och från Sverige. APM Terminals, som varit verksam i Göteborg sedan 2012, tar emot både direktanlöp med oceangående fartyg som kommer från andra världsdelar samt feederfartyg som länkar samman Göteborg med andra hamnar i Norra Europa. På så sätt får Sveriges näringsliv tillgång till hela världsmarknaden via Göteborg.

APM Terminals Gothenburg är Sveriges första fossilfria terminal och den enda terminalen i Sverige som har möjlighet att hantera de största containerfartygen upp till en kapacitet på 20 000 TEU. Omkring hälften av all containertrafik till och från hamnen sker via järnväg, vilket innebär stora miljövinster. APM Terminals med huvudkontor i Haag, Nederländerna, har 22 000 medarbetare i 75 länder och omsätter 3,2 miljarder USD (2019).

För ökad förståelse för företagets verksamhet: https://www.youtube.com/watch?v=mgTz9ccoLGk

Om anställningen
Tjänsten som logistikoperatör är ett konsultuppdrag med tillsättning fr om februari 2023 och framåt. Anställning inleds med en visstidsanställning på 6 månader.
Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, sponsring av lopp, rabatt på träningskort m.m. För din trygghet omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är ett av världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov, finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten som logistikoperatör är ett konsultuppdrag på heltid med tillsättning fr om februari 2023 och framåt

Rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden om tjänsten är intressant - Sök idag!
Du ansöker vi vår hemsida, skapar en profil och bifogar CV och personligt brev. Första steget i vår rekryteringsprocess är att samtliga sökande får tester skickade till sin e-mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går igenom inkomna ansökningar och gör ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du att få inbjudan till en videolänksintervju, denna ombeds du genomföra så snart som möjligt. De som går vidare efter videointervjun får möjlighet att presentera sig under en intervju med ansvarig rekryterare. Processen avslutas med presentation ute hos kund som gör sista urvalet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Amanda Kyldahl via amanda.kyldahl@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord: APM Terminals, APM, APMT, containerhantering, maskinkörning, maskin, maskinförare, lossning, lasting, gods, logistik, container, hamnen, hamn, Adecco
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.