Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Handläggare till Havs och Vattenmyndigheten

Ansök nu

Brinner du för samhällsutveckling, och vill du vara med och bidra till ett levande och hållbart nyttjande av våra havs naturresurser? Nu söker vi en kollega som vill vara en del av vårt arbete med statligt vattenplanerande på både en nationell och internationell nivå!

Om tjänsten

Havs- och Vattenmyndigheten arbetar för bevarande, restaurering och hållbart nyttjande av vattenresurser, och har fått i uppdrag av regeringen att genom havsplanering och vindkraft möta det ökande energibehovet som samhällets pågående elektrifieringsutveckling innebär.
I arbetet ingår att medverka i utvecklingen av myndighetens arbete med havsplanering och konsekvensanalyser. Din roll blir att ingå i en arbetsgrupp för att hantera nuvarande uppdragen från regeringen där myndigheten ska möjliggöra för ytterligare 90 TWh årlig elproduktion i havsplanerna. I arbetet ingår att göra konsekvensbedömningar av de havsplaner som tas fram, vilka bland annat ska bedömas ur en social och samhällsekonomisk kontext samt arbete med fysisk planering. Resor kan ingå i tjänsten, och även deltagande i presentationer, samråds- och granskningsmöten vid behov.

Om dig

För att vara framgångsrik och trivas i rollen tror vi att du är van vid att på ett självständigt sätt strukturera, organisera och planera ditt arbete. Vi tror även att du har en kommunikativ och analytisk förmåga med ett helhetstänk, och att du tycker om att samarbeta och bidra i teamets arbete mot gemensamma mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer:
* En 3-årig akademisk utbildning inom samhälls- eller naturvetenskapliga discipliner.
* Erfarenhet av minst en konsekvensbedömning/beskrivning med dokumenterad erfarenhet senaste fem åren, innefattande erfarenhet av såväl strategisk miljöbedömning.
* Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer:
* Erfarenhet av havs- eller kustzonsplanering samt GIS-analys.
* Vana att handlägga ärenden, sammanställa information och skriva rapporter.
* Erfarenhet av samhällsekonomiska och sociala analyser med dokumenterad erfarenhet de senaste fem åren.

Tjänsten är en konsultanställning på heltid fram till och med den 31 december 2024. Arbetet är förlagt till Havs- och vattenmyndighetens moderna lokaler i Gullbergsvass (10-15 minuters gångväg från Göteborgs Centralstation) samt med möjlighet till distansarbete. Samtliga kvalifikationer måste uppnås för att jag ska gå vidare i rekryteringsprocessen.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Enna Dedagic via enna.dedagic@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord

Handläggare, GIS-handläggare, Havs- och Vattenmyndigheten, Miljö, Miljöbedömning

Mer info
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare