Nyexaminerad ingenjör med intresse för inbyggda system

Nyexaminerad ingenjör med intresse för inbyggda system

Vill du fördjupa dig inom mjuk- och hårdvara som skapar framtidens fordonsteknik? Söker du en långsiktig tjänst inom en stabil organisation som präglas av en entreprenöriell miljö med frihet under ansvar? Hos Fengco blir du en del av ett kompetent ingenjörsteam där medarbetarna jobbat länge tack vare sund företagskultur, humor och möjligheten att använda och lära sig ett brett sortiment av avancerade tekniska produkter. Här får du ständigt utvecklas inom problemlösning, teknik, support, sälj och kundkontakt. Varmt välkommen med din ansökan redan idag - vi tillämpar löpande urval.
Arbetsuppgifter

Under dina första sex månader på Fengco kommer fokus vara på inlärningsprocessen där du kombinerar interna utbildningar med praktisk tillämpning. Fengco är måna om att erbjuda dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas i din roll och förstå såväl fordonsbranschens utvecklingsprocess som de olika verktygen. Fengco välkomnar dig att delta i din egen inlärning och utvecklingsprocess och är lyhörda inför dina mål och intressen.

Som Application Engineer är ditt uppdrag att anpassa och implementera verktygen åt kunder samt supportera dem och säljare internt i frågor kopplat till verktygen. Eftersom Fengco även erbjuder konsultation on-site innebär det nära samarbete med kunder i kortare konsultprojekt.

Du kommer till exempel:

 • Bistå med expertkompetens inom Fengcos verktyg gentemot kunder
 • Agera tekniskt stöd på införsäljningsmöten
 • Närvara på kundbesök i samband med driftsättning
 • Hålla utbildningar och demos i systemen hos kunderna
 • Uppdrag på plats hos kund periodvis som stöd i deras arbete med Fengcos produkter
 • Ha löpande dialog med dSPACE kring utveckling av systemen

Kollegan Gabriel kommenterar

"Fengco är som den där studiegruppen som gjorde de svåraste inlämningarna roliga. I början kommer du att få en hel del internutbildning samtidigt som du bättre lär känna dina nya kollegor både i Stockholm och Göteborg. Visar du framfötterna kommer du snabbt få förtroende i ditt arbete och kan tidigt ta ansvar för egna åtaganden. Det bästa med att jobba på Fengco är att vara en del av ett kompetent, framgångsrikt och familjärt mindre team och slippa trögheten och den kalla byråkratin i de stora organisationerna där du bara är en i mängden".
Kvalifikationer
 • Har en ingenjörsexamen inom elektroteknik, mekatronik, teknisk fysik eller liknande
 • Antingen är du på väg att ta examen/tagit examen nyligen, eller så har du något års relevant arbetslivserfarenhet efter din examen och vill vidareutvecklas i en ingenjörsroll inom fordonsindustrin
 • Har en god analytisk förmåga och brinner för problemlösning
 • Du har programmeringskunskaper för att kunna läsa och tolka språk
 • Har starkt intresse för att upprätthålla och utveckla kundrelationer - både skriftligt och genom möten
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken används gentemot kunder, leverantörer och internt
 • Viktigast är din vilja för att utvecklas successivt i rollen tillsammans med Fengco på lång sikt

Stort fokus i denna rekryteringsprocess läggs vid dina personliga kompetenser. Som person har du en social framtoning, ett utmärkande driv och nyfikenhet av att ständigt vilja lära dig mer, vilket du tydligt demonstrerat under din studietid. Du kan samtidigt uppvisa ett flexibelt förhållningsätt, något som krävs i det nära arbetet med kunder ich interna samarbeten. Du har en ödmjuk och prestigelös personlighet som ger utrymme för god kommunikation både internt och externt.

Som person är du:

 • Problemlösande
 • Självgående
 • Självutvecklande
 • Serviceinriktande
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid - rekrytering
 • Placering: Östra Hamngatan

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se
Sista ansökningsdag 5 maj 2023 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se