Studie- och yrkesvägledare till Effektiv

Studie- och yrkesvägledare till Effektiv


Är du en person som drivs av att möta människor med olika behov och bakgrund där målet är detsamma för alla du träffar; jobb eller studier. Ta chansen att göra skillnad på riktigt och få möjligheten att påverka flera människors liv till det positiva!

Din framtida arbetsgivare
Effektiv Matchning är den personliga leverantören inom Rusta och Matcha. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kandidater och vår personal att arbeta med och hos oss. Vi på Effektiv Matchning vill ha en nära relation med våra kandidater. Därav ställer vi höga krav på att vi förstår våra kandidaters behov och önskemål så att vi på ett framgångsrikt sätt kan matcha ut kandidaterna mot en sysselsättning.

Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Vad erbjuder rollen?
Som studie- och yrkesvägledare/arbertsmarknadskonsult kommer du arbeta för att förenkla och korta ner vägen till nytt jobb/studier för våra kandidater. Du kommer genomföra individuella möten för att kunna stötta kandidaterna i deras unika processer. Vidare jobbar du med aktiv bearbetning av arbetsgivarkontakter för att kunna skapa bra matchningar.

Utöver kommer du även att jobba med;

* Kartläggning och identifiering av individuella behov och förutsättningar
* Målsättning, planering och uppföljning av jobbinriktade aktiviteter
* Professionell skrivning av individ anpassade CV och personligt brev
* Stärka deltagarens färdigheter i att söka och hitta jobb
* Matcha deltagaren mot arbete och marknadsföra hennes kompetens för arbetsgivare
* Rekvirera och anskaffa arbetspraktik
* Dokumentera och rapportera genomförda aktiviteter

Allt detta ser du som självklara pusselbitar i ditt dagliga arbete och du drivs av att göra skillnad.

Vi önskar att du:

* Har stor kunskap och är uppdaterad om dagens utbildningsutbud och arbetsmarknad. * Har ett bra nätverk lokalt och regionalt inom näringslivet.
* Du talar god svenska- ytterligare språkkunskaper ses mycket positivt.
* Du är social och öppen för att knyta nya kontakter, med flexibilitet att hoppa in där och när det behövs.
* Du uppskattar teamwork, är strukturerad, initiativtagande och har en säljande personlighet.
* Du har en väl utvecklad förmåga att kommunicera rakt och tydligt, tycker om att utmana och se möjligheter, samt älskar att ge service och glädjas åt att hjälpa andra.
* Du har ett naturligt driv men är ödmjuk med en förmåga att skapa glädje och entusiasm runt omkring dig.
* Du jobbar effektivt och för individens bästa.

Det är meriterande, men inte ett krav om du även uppfyller ett av följande alternativ enligt krav som Arbetsförmedlingen har ställt:

Alternativ 1: Utbildning: Minst 120 högskolepoäng (80 poäng enligt tidigare system) eller motsvarande poäng från Yrkeshögskola inom något av följande områden:

Arbetsliv
Organisation och personalarbete
Studie- och yrkesvägledning
Företagsekonomi
Psykologi
Beteendevetenskap
Arbetsterapeututbildning
Socionomutbildning
Samhällsvetenskap
Pedagogik
Juridik
Sociologi
Statsvetenskap

För att en utbildning ska godkännas enligt alternativ 1 ska utbildningens huvudinriktning vara någon av de uppräknade ämnesinriktningarna alternativt att huvuddelen av utbildningen har bestått av de uppräknade utbildningsområdena.

Arbetslivserfarenhet: Minst två (2) års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid. Arbetslivserfarenheten ska ha erhållits under de senaste fem (5) åren räknat från den dag personen tillträdde anställningen som handledare i tjänsten. Även deltid kan godkännas om den sammanräknade arbetstiden under de senaste fem (5) åren motsvarar heltid under två (2) år.

Alternativ 2 Utbildning: Minst ett (1) års heltidsstudier på eftergymnasial nivå med minst godkänt resultat.

Arbetslivserfarenhet: Minst tre (3) års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid i något eller några av följande yrken eller arbetsuppgifter:

Arbetsledning med personalansvar
Rekrytering
Omställningsarbete för arbetssökande
Studie- och yrkesvägledning
Handläggning i personalfrågor (ej enbart personaladministration)
Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor
Arbete med social- och gruppsykologi
Karriärvägledning

Arbetslivserfarenheten ska ha erhållits under de senaste fem (5) åren räknat från den dag personen tillträdde anställningen som handledare i tjänsten. Även deltid kan godkännas om den sammanräknade arbetstiden under de senaste fem (5) åren motsvarar heltid under tre (3) år.

Företagskontakter är en viktig del i matchningen ut mot arbete vilket innebär att vi söker dig som har eller kan utveckla ett brett kontaktnät samt har stor förmåga att skapa och vårda företags- och kundkontakter. Vi ser det därför som en värdefull erfarenhet om du tidigare har arbetat med personal och rekrytering i kombination med försäljning.

Är detta din perfekta match?
Varför ska du välja Effektiv som arbetsgivare? Du blir en del av ett företag som ser och värdesätter personalens kompetens, med ett hjärta som klappar extra för våra ideella samarbeten. Här lever vi våra värdeord varje dag: Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - vi hoppas att du delar dessa med oss.

Vill du vara med och bidra till att Effektiv skapar fler målchanser? Välkommen att bli Effektiv med oss!

Varmt välkommen med din ansökan
Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan via www.effektiv.se Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är den 26 februari. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Farzad Golkar på tel: 0721-85 14 16 alt. farzad@effektiv.se

Sökord
Studie och yrkesvägledare, rusta och matcha

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 feb 2023 (25 dagar kvar)